archieffoto: Bert Bons
archieffoto: Bert Bons Foto: Bert Bons

Morgensterkerk viert jubileum met heel Papendrecht

Algemeen 195 keer gelezen

PAPENDRECHT • De Morgensterkerk in Papendrecht bestaat op zaterdag 11 mei tien jaar. De kerk viert dit jubileum met activiteiten voor leden en voor andere inwoners van Papendrecht.

Op maandag 6 mei van 18.30 tot 19.45 uur is iedereen welkom in het dorpsmuseum, Veerdam 6. Daar is een tentoonstelling ingericht over 100 jaar Morgensterkerk. Ook na 6 mei is de tentoonstelling nog te zien, tot medio juni.

Lezing oud-burgemeester
Op maandagavond 6 mei om 20.00 uur geeft Kees de Bruin in de grote zaal van de Morgensterkerk een lezing over de geschiedenis van Papendrecht en in het bijzonder de kerken in het dorp. De Bruin is historicus en oud-burgemeester van Papendrecht. Ook drie van de auteurs van het boek 'Op kerkenpad in Papendrecht 1105 – 2005' komen aan het woord. Na de presentatie kunnen aanwezigen vragen stellen. Toegang is gratis. Aanmelden is niet noodzakelijk.

Filosoof Bas Haring
Op dinsdagavond 7 mei, van 20.00 tot 22.00 uur verzorgt hoogleraar Bas Haring een avondvullend programma, inclusief interactie met het publiek. Bas Haring is een veelzijdig filosoof die het een mooie geuzennaam vindt als hij 'volksfilosoof' wordt genoemd. Het thema van de lezing is 'Zingeving en Twijfel'. De toegang is gratis. Aanmelden is niet noodzakelijk.

Kunst
Op woensdagavond 8 mei van 20.00 tot 22.00 uur is er 'Kunst in de kerk'. Zestien gemeenteleden laten bezoekers zien wat zij aan creativiteit in huis hebben en dat allemaal rond het centrale thema 'Morgenster'. De toegang is gratis en aanmelden is niet noodzakelijk.

Elvis in kerk
Donderdagavond 9 mei van 20.00 uur tot 22.00 uur staat in het teken van popmuziek, onder de titel 'Elvis in Church'. Voor de liefhebbers van deze legendarische popmuzikant worden onder meer zijn leven en gospels in de schijnwerpers gezet door dominee Fred Omvlee. De band onder leiding van Mark Kuntz begeleidt een aantal zangers en zangeressen uit de Morgenster- Bethelhem kerk. de avond heeft het karakter van een Sing Along avond, dus meezingen wordt aangemoedigd. De toegang is gratis en aanmelden is niet noodzakelijk.

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden