Afbeelding
Foto: Stockfoto

ChristenUnie wil duidelijkheid over behoefte woningen in Nieuw-Lekkerland

Algemeen 344 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • ChristenUnie Molenlanden vraagt bij het college naar mogelijkheden om specifieke behoefte aan woningen in Nieuw-Lekkerland te achterhalen.

"Tijdens de informatieavond in het Carillon van woensdag 17 april hebben ontzettend veel mensen aangegeven dat ze heel graag zouden willen blijven wonen in Nieuw-Lekkerland, en dan met name in een appartement", aldus Harry Stam van de CU.

"Ik vraag me af of er bij het college goed bekend is welke specifieke behoefte er bij mijn dorpsgenoten leven. Er zijn anderhalf jaar geleden wel cijfers met de raad gedeeld, maar dat betrof met name schattingen van landelijke trends", vervolgt hij.

Woningbouwbeleid
Stam denkt dat een eenvoudige enquête waarin Nieuw-Lekkerlanders kunnen aangeven in welk type woning, prijs en andere kenmerken zij geïnteresseerd zijn, het college goed kan helpen bij het ontwikkelen van specifiek woningbouwbeleid voor Nieuw-Lekkerland.

"Het lijkt me niet zo moeilijk dat te organiseren. We kunnen voor een nieuwe burgemeester ook snel een enquête inzetten, dus moet het voor de duizenden Lekkerlanders ook kunnen. Ik hoop dat het college hierin daadkracht wil tonen".

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden