Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Bert Bons

Huis van de Waard start Repair-Café in Pand 83

  •   102 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND •  Al geruime tijd leeft de wens om vanuit het Huis van de Waard te gaan starten met een Repair-Café. Het bestuur heeft nu besloten om op dinsdag 30 april te gaan starten.

Met twee keer per maand op de even dinsdagmorgens van 09.00 tot 12.00 uur willen men gaan starten en al gelang de behoefte kunnen de openingstijden aangepast worden.

Kapotte apparatuur en gebruiksartikelen kunnen straks een tweede leven gegeven worden. Dat kan straks bij het Repair-Café Nieuw Lekkerland. Door kapotte spullen zoveel mogelijk te repareren met gebruikte materialen en waar nodig nieuwe,  draagt Repair-Café Nieuw-Lekkerland bij aan een meer duurzame samenleving. Ook een eenvoudige reparatie aan fietsen is mogelijk. De reparatie die wordt uitgevoerd is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Eventuele nieuwe onderdelen zijn wel voor rekening van de klant.

Het is de bedoeling dat deze werkzaamheden uitgevoerd worden in samenwerking met de Gain Kringloopwinkel en de deelnemers van project 'Jij bent in Beeld' om hun zinvol werk te kunnen laten verrichten, om zo in de praktijk kennis en ervaring op te doen. Zo ontstaat er een sfeer van leren-van-elkaar.

Het bestuur is overigens nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die handig zijn. Voor meer informatie of aanmelding: coördinator Kees Verbaan via 06-53335812.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK