• Dick en Ria Bijl met burgemeester Paans.
• Dick en Ria Bijl met burgemeester Paans. Foto: Peter Stam

Dick en Ria Bijl uit Alblasserdam vieren 50-jarig huwelijk

Algemeen 490 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Dick Bijl en Ria Bijl-Hagendijk uit Alblasserdam zijn deze week vijftig jaar getrouwd. Het echtpaar, wonend aan de Kraanbaan, kreeg donderdag 18 april 2019 burgemeester Jaap Paans op felicitatiebezoek. De burgervader overhandigde namens het gemeentebestuur een bos bloemen aan het gouden echtpaar.

Dick en Ria werden 72 jaar geleden in Rotterdam geboren. Tijdens een vakantiekamp in Duitsland leerden de twee elkaar op 17-jarige leeftijd kennen. In 1969 gaven de Damdorpers elkaar het jawoord. Het echtpaar kreeg twee kinderen en heeft inmiddels zes kleinkinderen.

Meneer Bijl was tijdens zijn werkzame leven actief in de chemie. Dick: "Ik werkte in de voedingsmiddelenindustrie bij Unilever in Vlaardingen. Daar heb ik 42 jaar gewerkt en toen vond ik het welletjes." Mevrouw werkte tot haar 67e bij een aannemer en was daar verantwoordelijk voor de financiële administratie. Verder zit mevrouw tegenwoordig in diverse commissies van het appartementencomplex aan de Kraanbaan. Meneer is vijf jaar actief geweest als vrijwilliger bij de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk.

Dick en Ria kwamen een aantal jaar geleden, na ruim 32 jaar in Barendrecht te hebben gewoond, in Alblasserdam wonen. Het echtpaar woont hier naar volle tevredenheid, kent intussen steeds meer mensen in het dorp en geniet elke dag weer van het leven. Het tweetal heeft in de afgelopen jaren veel gereisd en hebben (ongeveer) de hele wereld gezien. Het gouden huwelijksjubileum wordt binnenkort, in het bijzijn van de familie, gevierd.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 23 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden