• Dick en Ria Bijl met burgemeester Paans.
• Dick en Ria Bijl met burgemeester Paans. (Foto: Peter Stam)

Dick en Ria Bijl uit Alblasserdam vieren 50-jarig huwelijk

  •   95 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Dick Bijl en Ria Bijl-Hagendijk uit Alblasserdam zijn deze week vijftig jaar getrouwd. Het echtpaar, wonend aan de Kraanbaan, kreeg donderdag 18 april 2019 burgemeester Jaap Paans op felicitatiebezoek. De burgervader overhandigde namens het gemeentebestuur een bos bloemen aan het gouden echtpaar.

Dick en Ria werden 72 jaar geleden in Rotterdam geboren. Tijdens een vakantiekamp in Duitsland leerden de twee elkaar op 17-jarige leeftijd kennen. In 1969 gaven de Damdorpers elkaar het jawoord. Het echtpaar kreeg twee kinderen en heeft inmiddels zes kleinkinderen.

Meneer Bijl was tijdens zijn werkzame leven actief in de chemie. Dick: "Ik werkte in de voedingsmiddelenindustrie bij Unilever in Vlaardingen. Daar heb ik 42 jaar gewerkt en toen vond ik het welletjes." Mevrouw werkte tot haar 67e bij een aannemer en was daar verantwoordelijk voor de financiële administratie. Verder zit mevrouw tegenwoordig in diverse commissies van het appartementencomplex aan de Kraanbaan. Meneer is vijf jaar actief geweest als vrijwilliger bij de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk.

Dick en Ria kwamen een aantal jaar geleden, na ruim 32 jaar in Barendrecht te hebben gewoond, in Alblasserdam wonen. Het echtpaar woont hier naar volle tevredenheid, kent intussen steeds meer mensen in het dorp en geniet elke dag weer van het leven. Het tweetal heeft in de afgelopen jaren veel gereisd en hebben (ongeveer) de hele wereld gezien. Het gouden huwelijksjubileum wordt binnenkort, in het bijzijn van de familie, gevierd.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }