• Leerlingen spelen de prinses en de kikker, scene uit ‘Er was eens’
• Leerlingen spelen de prinses en de kikker, scene uit ‘Er was eens’ Foto: Arjan van der Plaat

Vier keer volle aula voor toneelstuk De Lage Waard

Algemeen 326 keer gelezen

PAPENDRECHT • Afgelopen week speelde de toneelgroep van christelijke scholengemeenschap De Lage Waard vier keer het toneelstuk 'Er was eens'.

Op woensdagochtend speelden zij het stuk ook voor 300 basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8. In het toneelstuk werden verschillende sprookjes door elkaar gespeeld. Het publiek heeft genoten van een geweldig optreden.

Een schooljaar lang hebben de leerlingen en docenten aan het toneelstuk gewerkt. 'Er was eens' is een stuk van het Jeugdtheater Hofplein. In het toneelstuk werden verschillende sprookjes door elkaar gespeeld. De prinses en de kikker, het lelijke eendje, de wolf en de zeven geitjes beleefden samen met andere sprookjesfiguren een betoverend verhaal. Het was een toneelstuk waar ruim vijftig  leerlingen in konden meespelen. Daarnaast waren er ook leerlingen betrokken bij de productie van het decor. Ze maakten een futuristisch decor bij het sprookjesachtige verhaal. De decorploeg zorgde ook voor de decorwisselingen tijdens de voorstelling.

Leuk was dat dit jaar oud-leerling Irene de Jong samen met docent Simone Leeuwesteijn de zang heeft begeleid. Docent Edwin Berkhout regelde samen met een aantal leerlingen de aansturing van het geluid en licht. "Het mooie aan dit toneelstuk is dat het echt een totaalproductie is van leerlingen en docenten. De docenten proberen de taken zoveel mogelijk te verdelen, het is echt groepswerk. Het was heerlijk om elke vrijdag met leerlingen toneel te spelen en een decor te maken. Het was erg leuk om iedereen te laten zien waar we elke vrijdagmiddag met z'n allen aan hebben gewerkt!" aldus Yolanda van Andel, docent en één van de regisseurs van het toneelstuk.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

• Leerlingen spelen ‘Er was eens’.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zware politiehelikopter vliegt boven Nieuw-Lekkerland, Streefkerk en Alblasserdam voor vermissing 112 11 uur geleden
Afbeelding
Vier auto's botsen op elkaar op A15 bij Gorinchem: vertraging loopt op tot anderhalf uur 112 17 uur geleden
Afbeelding
Wethouder en Lionsclub planten bomen in Alblasserdam: compensatie voor CO2-uitstoot Truckerstocht Nieuws 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden