Logo hetkontakt.nl/klaroen
• De presentatie van het team van het Willem de Zwijger College.
• De presentatie van het team van het Willem de Zwijger College. (Foto: Gijs Rolloos)

Team Artcadia van de Willem maakt indruk op jury

  •   17 keer gelezen

PAPENDRECHT • Woensdag 10 april was het team Artcadia van het Willem de Zwijger College uit Papendrecht, met hun project Prulpunten, naar de finaledag geweest in het Evoluon in Eindhoven.

Op zich was het al een fantastische prestatie om als één van de twaalf finalisten van de 364 inzendingen voor de vakjury te verschijnen.

Deze wedstrijd wordt nauwkeurig gevolg door 'grote jongens van het bedrijfsleven'  als Arcadis en Shell. Zij vinden het opvallend dat kinderen in deze leeftijd enorm creatief zijn en niet worden gehinderd door voorkennis. Zo wordt vaak bij dit soort wedstrijden een aanzet gegeven naar vernieuwing.

Het idee van de leerlingen uit 2 havo is om met behulp van speciale prullenbakken en een app je creditcard op te laden om daarna met de opgespaarde punten bij duurzame verkooppunten boodschappen te doen.

Het team heeft een dynamische presentatie gehouden, waarbij volgens de deskundige jury het belonen van goed gedrag een uitstekende manier is om verandering te stimuleren.

De hoofdprijs, een reis naar Parijs, is het niet geworden, maar het team Artcadia heeft een geweldige dag gehad. Leerlingen keerden moe maar voldaan terug naar Papendrecht.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK