• Enkele turners van KDO in de halve finale, met v.l.n.r. Jeftha, Joshua, Nilton, Ruben, Robin.
• Enkele turners van KDO in de halve finale, met v.l.n.r. Jeftha, Joshua, Nilton, Ruben, Robin.

Turners KDO Alblasserdam behalen finaleplaatsen voor NK turnen

Sportt 312 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Drie turners van KDO Alblasserdam hebben zaterdag 13 april de finale van het NK turnen voor heren behaald.

Dit gebeurde tijdens de halve finale in Enschede. Aan deze wedstrijd deden diverse jongens van gymnastiekvereniging KDO Alblasserdam mee. Deze wedstrijd was voor deze zeven jongens een belangrijke wedstrijd. Zij konden zich namelijk plaatsen voor de finale van het NK turnen heren.

In de eerste ronde turnde Robin van Vliet en Ruben den Hartog in de 3e divisie categorie instap. De andere drie jongens turnde in de categorie pupil 3e divisie. Dit waren Nilton Cetin, Joshua Oskamp en Jeftha Oskamp. Ze hebben heel hard hun best gedaan. In beide categorieën deden 30 jongens mee. Hiervan gingen er maar 12 door naar de meerkampfinale van het NK turnen. Het was dus een moeilijke klus voor de turners om zich te plaatsen.

Alle jongens lieten prachtige oefeningen zien. Nilton plaatste zich als eerste en won op deze wedstrijd het goud. Joshua plaatste zich als 6e en gaat dus ook de meerkampfinale turnen op 25 mei. Alsof dat niet genoeg was, plaatste beide jongens zich ook nog voor verschillende toestelfinales. Je kon je plaatsten door bij de beste 6 te horen. Je kan je voor elk van de zes turntoestellen plaatsen. Nilton deed dit op 5 toestellen: vloer, ringen, sprong, brug en rek. Joshua plaatste zich voor 4 toestellen: vloer, ringen, sprong, brug. Zei turnen de toestelfinales op 26 mei.

Later op de dag turnde ook Sam Groenendijk (3e divisie jeugd) en Jorg Zanen (3e divisie senior) beide een goede halve finale. Sam had voor deze wedstrijd nog moeilijkere oefeningen dan de wedstrijden hiervoor. Hij haalde hoge scores, in het bijzonder op vloer. Hij miste één element in zijn oefening op de rekstok. Hierdoor was helaas zijn punten totaal niet voldoende om de meerkamp finale te halen.

Jorg had net als Sam een pechdag. Hij turnde zijn beste wedstrijd van het seizoen. Veel nieuwe en verbeterde elementen liet hij zien. Helaas werd ook bij Jorg één element niet geteld. Dit zorgde ervoor dat hij meteen buiten bereik van een plek in de top 12 stond. Hierdoor haalde Jorg helaas ook net niet de meerkamp finale. Wel wist Jorg een plek in de toestelfinale op rekstok te behalen. Ook hij turnt deze toestelfinale op 26 mei.

Op de foto staan v.l.n.r. Jeftha, Joshua, Nilton, Ruben, Robin.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• In januari vond de officiële heropening van zwembad Blokweer plaats.
Oud-bestuursleden Blokweer: 'Wethouder stak ons een mes in de rug'; raad maakt excuses aan hen én aan Alblasserdam Nieuws 5 uur geleden
• Lange rij geparkeerde auto's langs de Anthony Fokkerweg in Papendrecht.
Nog geen plannen voor extra maatregelen rondom Fokker in Papendrecht: 'Veel zieken gehad' Nieuws 6 uur geleden
• Het grasveld tussen de Jacob Catslaan en de Douwes Dekkerlaan, met rechts het pand dat nu aangekocht wordt.
Nieuwe woonwijk langs Douwes Dekkerlaan in Papendrecht weer een stap dichterbij Nieuws 7 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden