• De spelers van PKC zoeken troost bij elkaar na de verloren finale.

PKC verliest zaalkorfbalfinale met 21-19

Sport 422 keer gelezen

PAPENDRECHT • PKC/SWKGroep heeft zaterdagmiddag de zaalkorfbalfinale in Ziggo Dome met 21-19 verloren van Fortuna uit Delft.

De Papendrechters kwamen nooit helemaal in hun spel. Alleen in het tweede deel van de eerste helft  leek de motor op gang te komen. Richard Kunst scoorde aan de lopende band en veel rebounds waren voor PKC.

Na een 11-10 ruststand in Papendrechts voordeel, wist Fortuna in het tweede bedrijf de wedstrijd te kantelen. Het vertragende spel van Fortuna, de vele rebounds die de ploeg uit Delft pakte, de scheidsrechter die veel in het voordeel van Fortuna besliste en de vele missers aan PKC-zijde zorgden ervoor dat de ploeg uit Delft de beker mee naar huis mocht nemen.

Niet onterecht
"Zeer jammer, maar het was niet onterecht", analyseerde Richard Kunst na afloop van de finale. Hij speelde een goede eerste helft, maar viel in het tweede bedrijf ver weg. "We moesten meer bewegen, maar dat lukte niet. We hebben geprobeerd om een omschakeling te maken in de tweede helft, maar het zat er niet in."

Fortuna begon als underdog aan de wedstrijd. De ploeg was als vierde geëindigd in de Korfbal League en schakelde in de Play Offs verrassend landskampioen TOP uit. Zaterdagmiddag werd de vertragende en ontregelende taktiek van de Delftenaren ook PKC teveel. De Papendrechters konden niet het eigen tempo spelen en verkrampten naarmate de tweede helft vorderde en de achterstand opliep tot maximaal drie punten.

Steunpilaar
Toen steunpilaar Thomas Reijgersberg geblesseerd raakte en Fortuna enkele opgelegde kansen miste, leek de wedstrijd met nog tien minuten te spelen alsnog te kantelen richting Papendrechts voordeel. Maar doordat ook PKC faalde in de afwerking en de rebounds vaak naar Fortuna gingen, bleef de ploeg uit Delft eenvoudig op de been.

De Papendrechters werden voor het laatst in het seizoen 2014-2015 zaalkorfbalkampioen van Nederland. Het laatste landskampioenschap van Fortuna dateerde al van 2004.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34