Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Theo en Clazien van der Schelling en hun kinderen Judith en Kaleb.
• Theo en Clazien van der Schelling en hun kinderen Judith en Kaleb.

Alblasserdammers naar Indonesië voor de MAF: 'Voor anderen iets willen betekenen'

  •   121 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Theo en Clazien van der Schelling en hun twee jonge kinderen Judith en Kaleb bereiden zich voor op een verhuizing naar Indonesië, waar ze aan de slag gaan voor de MAF.

De Mission Aviation Fellowship, zoals MAF voluit heet, is vooral bekend als christelijke organisatie die zendelingen ondersteunt door middel van vliegtuigen. Theo en Clazien zijn geen piloten, maar zullen hen ondersteunen. Theo is namelijk ICT-er van beroep.

"Ik werkte al een aantal jaren voor bedrijven in Nederland, maar wilde me al langere tijd ergens in Gods koninkrijk inzetten." Samen met zijn vrouw Clazien hebben ze zich enkele jaren voorbereid op de grote stap die ze eind dit jaar of begin volgend jaar willen zetten om naar het eiland Papoea te verhuizen.

Duidelijk roepen
"Vijf jaar geleden zijn we getrouwd en toen werden we door een neef van Theo gevraagd voor een ICT-project in Indonesië", vertelt Clazien. De neef van Theo werkt daar voor de MAF en probeerde hen over te halen om ook voor de MAF naar Indonesië te komen. Begin 2015 zijn de toen pasgetrouwde Theo en Clazien vier maanden lang daarheen gegaan, maar dat was geen onverdeeld succes. Hitte, geen airco, cultuurshock en de hiërarchische organisatie van de MAF waren de belangrijkste redenen die ze noemen waardoor ze pas op de plaats maakten. "We hadden toen zoiets van; God moet ons wel heel duidelijk roepen, anders gaan we niet!"

Inmiddels zijn Theo en Clazien heel wat ervaringen rijker en hebben ze twee kinderen gekregen. De vraag vanuit Indonesië naar een goede ICT-er bleef komen. "We besloten aan God te vragen of Hij die vraag driemaal aan ons wilde bevestigen. Toen dat binnen enkele dagen gebeurde door gesprekken en bijbelteksten heen, besloten we om met de MAF te gaan praten."

Spannende periode
Er brak een spannende periode aan voor gezin Van der Schelling. Theo zegde zijn baan op, het huis gaat te koop gezet worden en de voorbereidingen om te gaan werken voor de MAF op het eiland Papoea zijn in gang gezet.

Vorig jaar is het gezin Van der Schelling bijna vier maanden in Sentani geweest, één van de negen plaatsen in Papoea waar de MAF een vliegbasis heeft. Ditmaal waren de ervaringen positief. Theo was betrokken in diverse ICT-projecten en Clazien zorgde voor de kinderen en probeerde zoveel mogelijk contacten te hebben met de lokale bevolking.

Veel regelen
Daarna volgde een cursus op de bijbelschool van de MAF in Engeland ('veel geleerd') en nu zijn ze terug in Nederland om zich voor te bereiden op de definitieve verhuizing naar Indonesië. Spullen moeten voor een deel worden verkocht, worden opgeslagen in Nederland of gaan op transport naar hun nieuwe woon- en werkomgeving aan de andere kant van de wereld. Clazien gaat straks de kinderen zelf lesgeven, dus ook daarvoor moet veel geregeld worden.

Wanneer ze aan het eind van dit jaar of begin volgend jaar naar Indonesië verhuizen, gaan ze eerst een taalstudie Indonesisch doen en daarna gaat Theo aan de slag met het ondersteunende ICT-werk voor de MAF.

De komende maanden in Nederland willen Theo en Clazien graag benutten om zoveel mogelijk mensen en kerken te betrekken bij het werk wat ze gaan doen. Ze geven graag presentaties en zoeken ondersteuning in medeleven in financiën. Ze zullen worden uitgezonden vanuit de Grote Kerk aan het Cortgene in Alblasserdam.

Voor meer informatie: www.maf.nl/schelling.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK