Klipperstars pakt belangrijke zege in Amersfoort

Sport 285 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • De 'Jaleco' formatie Klipperstars U20 heeft in het afgelopen weekend een belangrijke zege gepakt in Amersfoort tegen het laag geklasseerde Crackerjacks.

Voor het team uit Amersfoort stond er niks meer op het spel voor de Klipperstars mannen is plek 4 nog altijd het doel. Als er gewonnen zou worden, dan is er volgende week de alles beslissende wedstrijd tegen de nummer 3 Black Eagles om plek 4 veilig te stellen.

De wedstrijd begon voortvarend voor de Lekkerlanders. Er werd een 5-0 voorsprong gepakt en Crackerjacks wist de eerste minuten nog niet tot score te komen. Klipperstars was op dat moment nog niet scherp genoeg om direct een fikse voorsprong te pakken. De tegenstander vocht voor wat het waard was en bleef zo eigenlijk vrij simpel in het spoor. Met name scorend liep het niet goed en werd er teveel gemist onder de basket maar ook van buitenaf. Dit resulteerde in een 15-15 gelijke stand na kwart 1.

Het tweede kwart bleef het lang gelijk opgaan en deden de Lekkerlanders zich te kort om uit te lopen naar een comfortabele voorsprong. Aan het eind van het 2e kwart werd er dan eindelijk een klein gaatje geslagen van 5 punten. De ruststand van 23-28 in het voordeel sprak wel boekdelen. Aanvallend moest het beter in de tweede helft wilde Klipperstars er hier geen spannende avond van gaan maken.

Even was er aan het begin van het derde kwart onrust. Crackerjacks kwam weer terug en dit was met name te danken aan de slordigheden van Klipperstars. Meerdere keren balverlies leverde na een paar minuten spelen in het derde kwart een 37-37 tussenstand op. Het leek alsof op dat moment de Klipperstars mannen wakker werden. Mede door veel druk te geven op de aanvallen van Crackerjacks werden er veel ballen afgepakt en gescoord. Van een gelijke stand liep Klipperstars uit naar 37-52 en dat bleek de genadeklap.

De uiteindelijke overwinning was 53-71, waar Klipperstars op voorhand wel een iets makkelijkere avond had verwacht.

Topscorers: Timon Huisman (19 punten), Gerrit-Jan den Ouden (11 punten)

Op zaterdag 13 april om 15.45 uur treedt Klipperstars aan tegen (nummer 3) Black Eagles in de eigen Sporthal De Klipper. Wint Klipperstars dan mag het zich opmaken voor de 'Final Four' en mee gaan doen om de titel in de nacompetitie.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 18 uur geleden
Moederdag ontbijtactie in het westen van de Alblasserwaard Nieuws 18 uur geleden
•`Op de foto van links naar rechts: Aranne Brugman, Jasmijn Korevaar, Simone van der Tang (helaas uitgevallen door blessure) en Ivana Brugman.
Heppie Fietsers gaan Pieterpad in zes dagen fietsen voor Stichting Het Vergeten Kind Nieuws 23 uur geleden