Afbeelding

Vier Passiestonden in de Sionskerk

Algemeen 160 keer gelezen

PAPENDRECHT • In de stille week voor Pasen zal in de Sionskerk aan de Rubensstraat 35 in Papendrecht net als vorig jaar weer een serie van vier Passiestonden worden gehouden.

Het thema dit jaar is: Passie met Petrus. De bezoekers gaan iedere avond een gedeelte uit de bijbel lezen, dit jaar uit Markus. Daar staat beschreven hoe de Here Jezus alleen het lijden en sterven moest dragen, hoe zijn beste vrienden en zelfs zijn Vader hem verlieten.

Jongeren van de hervormde gemeente doen mee door het voorlezen van gedichten en bijbelgedeelten. Elke avond is er ook een korte meditatie over het lijden en sterven van de Here Jezus, in onze plaats. Verder zijn er momenten waarop iedereen stil is en ook het Onze Vader wordt  met elkaar gebeden. De muzikale begeleiding ligt in handen van organisten en solisten van de gemeente.

De Passiestonden hebben een ingetogen en sober karakter, dat betekent dat bezoekers gevraagd worden om in stilte de kerk binnen te komen en een plekje te zoeken. Zonder verdere aankondiging begint dan het programma. Daarna verlaat iedereen weer in stilte het gebouw.

Deze Passiestonden van maandag 15 tot en met donderdag 18 april kunnen mooie, inhoudsvolle momenten zijn ter voorbereiding op Goede Vrijdag en Pasen zijn. Iedere avond gaan de kerkdeuren open om 19.15 uur. De bijeenkomsten duren van 19.30 tot 20.00 uur.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden