• Leentje Polderman.
• Leentje Polderman.

Expositie Leentje Polderman in Landvast

Algemeen 506 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Op zondagmiddag 14 april om 12.40 uur wordt in Landvast in Alblasserdam de expositie 'Leentje' geopend. Een kleur- en bloemrijke verzameling van 23 schilderijen van de 87-jarige Leentje Polderman uit Papendrecht.

Pas op haar 65e en na haar afscheid als coördinator van Volksuniversiteit Papendrecht besluit Leen Polderman (naast het creatief schrijven dat ze voor haar beroep en hobby deed) haar pen eens te verruilen voor het penseel. Ze schreef zich in voor een cursus schilderen voor beginners, want volgens haar zeggen kon ze nog geen poppetje tekenen en het enige waar ze op vertrouwde was haar gevoel voor kleur.

Onder de vakkundige leiding van haar docenten Cocky Kroos en Marion den Engelsman schilderde ze de eerste twee jaren voorzichtig haar eerste aquarellen. Daarna volgde ze een cursus 'Schilderen met acryl'. Ze ontdekte de mogelijkheden van deze verf en toen was voor haar al gauw het hek van de dam en liet ze alle voorzichtigheid varen. Zonder zich druk te maken over technieken, materialen en regels begon ze enthousiast kleuren te mengen en te experimenteren met kwast, plamuurmes en roller. De doeken werden groter, haar kleurkeuze gewaagder. Bij een VU tentoonstelling in 2002 van Maandagschilders verkocht ze tot haar grote verbazing haar eerste schilderij.

Leen Polderman schildert na al die jaren nog steeds met veel liefde en plezier. En nog altijd zoekt ze een nieuwe techniek en een nieuwe stijl. De laatste jaren volgde ze de bij de vu de lessen van kunstschilder Peter van Loon en daarna, tot dit voorjaar, de schilderwerkplaats van Teus van Kooten. Op verzoek van deze Alblasserdamse kunstschilder stelt ze een vooral bloemrijke selectie van haar werk tentoon in Landvast.

De expositie in de vide en de passage van de bovenverdieping van cultureel centrum Landvast aan de Haven 4 in Alblasserdam is van 1 april tot en met 31 juli tijdens de openingstijden te bezichtigen. Toegang is gratis.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

• Leentje Polderman en Teus van Kooten.
• Leentje Polderman en Teus van Kooten.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden