• Donna in actie namens De Geul.
• Donna in actie namens De Geul.

De Geul handhaaft zich in de Regio West B-competitie

Sport 125 keer gelezen

PAPENDRECHT • De zwemmers van De Geul uit Papendrecht hebben zich in het afgelopen weekend gehandhaafd i de Regio West B-competitie.

De wedstrijd in het zwembad van Papendrecht begon met een gemengde 4 x 50 meter wisselslag estafette voor 11 jaar en ouder. Max, Ivan, Esmée en Sam zwommen naar de 2e plaats. Vervolgens was er een 4 x 50 m wisselslag estafette voor 9 tot 15 jaar. Brandon, Aaike, Loïs en Laura zwommen naar de 7e plaats.

Hierna waren de jongste meisjes en jongens aan de beurt voor de 100 m schoolslag. Amy, Donna, Sven, Thijn en Paul wisten hun pr te verbeteren en Paul eindigde op de 3e plaats. Voor de meisjes en jongens junioren stond de 100 m vlinderslag op het programma. Evi, Loïs, Tjomme en Aaike wisten hierbij hun pr te verbeteren, waarbij de pr van Aaike goed was voor de pr van de dag.

De dames en heren kwamen hierna in actie op de 100 m vrije slag. Bij de dames was het brons voor Marcha en het goud voor Sam. Deze afstand werd ook gezwommen door de meisjes jeugd 2 en jonger en de jongens junioren 4 en jonger. Nicole, Dana, Daphne en Brandon wisten hun tijden te verbeteren.

Hierna stond de 50 m vlinderslag op het programma. Laura wist haar tijd te verbeteren en Sam eindigde op de 2e plaats. Sven, Paul, Thijn en Jesper zwommen de 4 x 50 m vrije slag estafette in de categorie jongens minioren 4, 5, en 6. Zij wisten hun inschrijftijd te verbeteren en eindigden op de 5e plaats.

Voor de dames en de heren kwam hierna de 100 m schoolslag. Marcha eindigde bij de dames op de 3e plaats.

De volgende afstand was de 50 m vlinderslag. Nicole en Dana wisten hun tijd te verbeteren.

Hierna was de 200 m vrije slag aan de beurt. Esmée eindigde hierbij als 3e en Sam werd 2e.

De meisjes en jongens junioren zwommen vervolgens de 100 m schoolslag. Daphne wist haar pr te verbeteren en bij de jongens eindigde Aaike op de 3e plaats.

De laatste individuele afstand was de 50 m rugslag voor minioren. Marie-Elise, Amy, Donna, Paul en Sven wisten hun tijd te verbeteren. Voor Donna was er een mooie 3e plaats.

Het een na laatste programma was de gemengde 10 x 50 m vrije slag voor 11 jaar en ouder. Sam, Brandon, Esmée, Liam, Marcha, Ben, Faustine, Max, Debra en Ivan zwommen na een spannende race naar de 3e plaats.

Het laatste programma was de gemengde 10 x 50 m vrije slag voor 9 - 17 jaar. Donna, Thijn, Laura, Jesper, Daphne, Tjomme, Esmée, Aaike, Sam en Brandon zwommen hierbij naar de 5e plaats.

Hiermee eindigde de Geul in deze ronde als 4e van de 8 ploegen wat resulteerde in de 5e plaats in het eindklassement. Hiermee heeft de Geul zich gehandhaafd in de B-competitie voor volgend seizoen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden