• Wethouder De Ruijter (rechts) en burgemeester Moerkerke (links) bij het nieuwe bord nabij het treinstation.
• Wethouder De Ruijter (rechts) en burgemeester Moerkerke (links) bij het nieuwe bord nabij het treinstation.

Treinstation Baanhoek-West heet voortaan Papendrecht-Oost

Algemeen 1.680 keer gelezen

PAPENDRECHT • In de gemeenteraad en samenleving van Papendrecht is het al langer onderwerp van gesprek. Zij willen graag een rechtstreekse treinverbinding met Dordrecht. Met de naamsverandering van treinstation Baanhoek-West, dat vanaf nu Papendrecht-Oost heet, gaat een langgekoesterde wens van de gemeente Papendrecht (het hebben van een eigen treinstation) in vervulling.

"Als je kijkt naar alle ontwikkelingen in dit gebied, is het een logische stap", aldus wethouder Verkeer & vervoer en Volksgezondheid Kees de Ruijter. "De Oostpolder is een grote woonwijk tegen het station aan. Veel inwoners maken gebruik van de treinverbinding. Maar ook de toekomstige bewoners van de nieuwe woonwijk Land van Matena hebben recht op hun eigen treinstation. Zij hebben immers flink geïnvesteerd in dit gebied."

De werknemers van industrieterrein Oosteind, gelegen in Papendrecht, maken ook veel gebruik van de trein. En als de N3 straks is afgesloten, komt er ook een Pendelbus vanaf station Papendrecht-Oost naar industrieterrein Oosteind.

Voorheen behoorde het treinstation aan Sliedrecht toe. Maar ook in deze gemeente zijn ze zich ervan bewust dat zij een te kleine gemeenschap zijn voor twee treinstations. Het ligt dan ook het meest voor de hand dat beide gemeenschappen hun eigen treinstation hebben. Ook burgemeester Aart-Jan Moerkerke is in zijn nopjes: "In Papendrecht zijn we heel blij dat het ons eindelijk gelukt is. We zijn ook heel tevreden met het vriendelijke gebaar van onze buurgemeente. Zo zorgen we er samen voor dat we sterker staan in de Drechtsteden."

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Vierde dwangsom voor gemeente Alblasserdam: rechter stelt Bewonersgroep Touwbaan weer in het gelijk Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Aspergediner Kiwanis Alblasserwaard: smaakvolle avond voor het goede doel Nieuws 5 uur geleden
• Het bord met de QR-code bij het huis van Johan.
Inwoner Kinderdijk komt met eigen plan tegen parkeeroverlast: 'Het werkt!' Nieuws 5 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden