Afbeelding

Molenlanden: 1800 uitnodigingen voor 100Waard gesprekken

Algemeen 246 keer gelezen

MOLENLANDEN • Van donderdag 28 maart tot en met dinsdag 30 april organiseert de gemeente Molenlanden 100Waard gesprekken. Voor elk van de achttien gesprekken worden willekeurig 100 inwoners uitgenodigd om te praten over de 'to do' lijst van hun dorp of stad.

Begin februari heeft de gemeenteraad van Molenlanden zich voorgenomen om een samenlevingsprogramma op te stellen; een 'to-do' lijst voor Molenlanden. Het programma geeft aan wat moet worden opgepakt of in gang gezet. Wat zijn de uitdagingen en waar gaan we de komende jaren snel mee aan de slag?

Gesprekken
Inwoners en ondernemers kunnen tot en met eind april op verschillende momenten hun ideeën kwijt: tijdens koffiemomenten en de 100Waard gesprekken. Naast deze gesprekken organiseert de gemeente bijeenkomsten over thema's als klimaat, voedsel en e-participatie. Speciaal voor jongeren wordt een 'meet-up' georganiseerd. En natuurlijk kunnen ideeën worden uitgewisseld tijdens andere ontmoetingen die plaatsvinden met de gemeente.

Online enquête
Op 21 maart startte de eerste van twee online enquêtes op TipMolenlanden van het Kontakt. Alle inwoners kunnen hun suggesties voor de 'to do' lijst kwijt. Ook wordt hen gevraagd hoe zij betrokken willen zijn bij hun stad of dorp. Naast het panel van TipMolenlanden kunnen inwoners ook éénmalig de vragenlijst invullen. Ruim 280 inwoners hebben de online vragen beantwoord. De vragenlijst kan tot dinsdag 2 april 09.00 uur worden ingevuld.

Het samenlevingsprogramma wordt in juli aangeboden aan de gemeenteraad. Meer informatie over het samenlevingsprogramma is te vinden op: www.molenlanden.nl/samenlevingsprogramma.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden