Afbeelding

Podiumplaatsen en records bij De Geul

Sport 165 keer gelezen

PAPENDRECHT • Zaterdag 23 maart hebben de zwemmers van De Geul uit Papendrecht deel 4 van de nationale zwemcompetitie gezwommen in Sportcentrum Papendrecht. Er waren veel records en podiumplaatsen voor de Papendrechtse zwemmers.

In de categorie dames senioren open kwamen Kirana, Esmée, Zoë en Marian aan de start. Ze begonnen met de 200 m wisselslag waar Zoë 3e en Esmée 2e werd. Op de 100 m vrije slag wist Esmée ook als 2e te eindigen en bij de 100 m rugslag eindigde Zoë weer als 3e en werd Esmée weer 2e.

Bij de jongens jeugd 2 en later zwom Brandon bij de 200 m rugslag naar de 2e plaats in een pr. Op de 100 m vrije slag werd hij 4e.

Bij de dames senioren 2 en later begonnen Faustine, Debra en Sam met de 100 m vrije slag. Faustine zwom in een pr naar de 3e plaats en Sam werd 1e. Op de 200 m rugslag werd Sam 3e en zwom Debra in een pr naar de 2e plaats.

De jongens junioren 2 en later begonnen met de 200 m vrije slag en daarna de 100 m schoolslag. Tjomme en Dylan wisten op beide afstanden hun tijden te verbeteren. Dylan eindigde bij de schoolslag als 3e en bij de vrije slag als 2e. Tjomme eindigde bij beide afstanden op de 1e plaats.

De meisjes junioren 3 en later zwommen de 100 m schoolslag en de 200 m vrije slag. Evi, Naomi, Donna en Joyce wisten op beide afstanden hun tijden te verbeteren. Laura eindigde bij de schoolslag als 2e met een pr en werd op de vrije slag 1e.

De heren senioren open, met Max, Ivan en Liam, kwamen aan de start op de 100 m rugslag, 100 m vrije slag en 200 m wisselslag. Ivan eindigde op de vrije slag als 2e en Max eindigde bij de wisselslag als 3e en werd op de rugslag 1e.

De jongens minioren 6 en later zwommen de 100 m vrije slag en de 50 m vlinderslag. Bij de vrije slag werd Jesper 2e in een pr. Bij de vlinderslag wisten Sven, Paul, Thijn en Jesper allemaal hun tijd te verbeteren en werd Jesper 2e.

De meisjes junioren 1 en later zwommen de 50 m vlinderslag en de 100 m vrije slag. Marie-Elise wist haar tijd op de vrije slag te verbeteren.

Tygo zwom bij de jongens minioren 4 en later voor het eerst de 50 m vlinderslag en werd hierbij 1e. Bij de 25 m rugslag werd hij 2e met een pr.

Aaike zwom bij de jongens junioren 4 en later de 100 m rugslag en eindigde als 3e met een pr. Op de 200 m schoolslag werd hij 1e.

Bij de meisjes jeugd 2 en later zwom Dana op zowel de 200 m schoolslag als de 100 m rugslag een pr. Nicole eindigde bij de rugslag als 3e in een pr en Daphne eindigde op beide afstanden als 2e.

Als laatste stond de gemengde estafette 8 x 50 m vrije slag op het programma. Het team van de Geul bestond uit Tjomme, Laura, Aaike, Daphne, Brandon, Esmée, Ivan en Sam. Zij wisten ruimschoots als 1e te eindigen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Lange rij geparkeerde auto's langs de Anthony Fokkerweg in Papendrecht.
Nog geen plannen voor extra maatregelen rondom Fokker in Papendrecht: 'Veel zieken gehad' Nieuws 3 uur geleden
• Het grasveld tussen de Jacob Catslaan en de Douwes Dekkerlaan, met rechts het pand dat nu aangekocht wordt.
Nieuwe woonwijk langs Douwes Dekkerlaan in Papendrecht weer een stap dichterbij Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Papendrechtse N3-brug over Merwede gaat dicht van woensdag- op donderdagnacht Nieuws 4 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden