Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Het voorbereidingsteam van de SamenLoop voor Hoop 2020.
• Het voorbereidingsteam van de SamenLoop voor Hoop 2020. (Foto: Izaak van den Berg)

Al zestien teams voor nieuwe SamenLoop voor Hoop in Papendrecht

  •   82 keer gelezen

PAPENDRECHT • In het gemeentehuis van Papendrecht werd op maandag 18 maart de aftrap gegeven voor de derde SamenLoop voor Hoop. Tijdens de avond bleek dat er al zestien teams zijn die mee willen doen.

De derde editie van het sportieve evenement voor KWF Kankerbestrijding wordt gehouden op 15 en 16 mei 2020. Deelnemende teams zamelen geld in voor onderzoek naar kanker. Dit gebeurt met creatieve acties en met een 24 uurs wandeling. Voor kinderen komt er een evenementenplein, een pannakooi en een voetbalevenement.  

Na een impressie over de editie van 2017 en het voorstellen van het organisatieteam heeft oud-burgemeester van Papendrecht en nu ambassadeur van de SamenLoop Kees de Bruin een toespraak gehouden. Hierna voerde ook burgemeester A.J. Moerkerke het woord, waarna hij met voorzitter Machteld Pot de openingshandeling verrichtte.

De commissie die de SamenLoop voor Hoop gaat organiseren in Papendrecht, bestaat uit Sandra Hollander (teamwerving), Mary Opperman (kinderloop), Henk Scheeermeijer (logistiek, facilitair, catering en vrijwilligers), Richard Luijks (sponsoring), Hans Ardon (programma regisseur), Herman Nieuwstraten (ceremonies) en Cora Vastenouw (pr). Het bestuur van SamenLoop voor Hoop in Papendrecht bestaat uit voorzitter Machteld Pot, secretaris Hans Ardon en penningmeester Bianca de Bot.

Complete verrassing
Voor de SamenLoop voor Hoop in 2020 hebben zich inmiddels zestien teams aangemeld. Machteld Pot: "Het was een complete verrassing voor mij dat er nu al zestien teams zijn die mee willen doen. Dat is echt super. Heel veel oude teams hebben zich gemeld die zich weer gaan inzetten. We hopen dat er nog meer teams bij komen."

Commissielid Sandra Hollander sloot zich voor de camera van RTV Papendrecht aan bij de woorden van Machteld. "Zestien teams, dat belooft wat voor de toekomst. Ik was al blij geweest met vijf, zes teams op dit moment. Ik ben ontzettend blij", aldus Sandra Hollander.

De komende tijd gaat de campagne van start. Teams kunnen zich aanmelden en de commissie zal geregeld de publiciteit zoeken.  

Tijdens de vorige SamenLoop voor Hoop deden er 505 lopers mee. Er is toen 68.441 euro ogehaald.

Voor meer informatie: de Facebookpagina van SamenLoop voor Hoop Papendrecht.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK