Afbeelding
update

Politieke vragen over doden van zwanen in de polder

Algemeen 208 keer gelezen

MOLENLANDEN • Progressief Molenlanden wil van het gemeentebestuur weten wat er gedaan wordt om het doden van zwanen in de polder te stoppen.

In de afgelopen weken zijn er 27 zwanen gedood in de Alblasserwaard, tegenover heel 2018 'slechts' twee. "Volgens onze informatie is de zwaan een beschermde vogelsoort en is het doden van zwanen dus een illegale activiteit", meldt Paul Verschoor van Progressief Molenlanden. "Onze gemeente komt daardoor ook negatief in het nieuws. Welke activiteiten onderneemt het college om het doden van zwanen te stoppen?"

UPDATE: Het gemeentebestuur van Molenlanden meldt in een reactie op de vraag van Progressief Molenlanden dat deze zaak in de eerste plaats bij de politie ligt. "Het doden van zwanen betreft een strafbaar feit en daarvoor is opsporing van daders nodig. Opsporing van daders van strafbare feiten is een aangelegenheid van politie", aldus het gemeentebestuur.

"Het onderzoek is in volle gang en daarbij wordt samengewerkt met de omgevingsdienst. Als gemeente spreken we met betrokken partijen over het onderzoek en de voortgang. Eenieder wordt vanzelfsprekend opgeroepen om oplettend te zijn en informatie te delen."

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zestien pupillen van AAA presteren goed bij eerste competitiewedstrijd Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Jongen belandt onder betonwagen na aanrijding op rotonde in Alblasserdam; komt net niet onder de wielen terecht 112 15 uur geleden
• Het monument van de Mission Belle.
Presentatie van herdruk boek Mission Belle in Nieuw-Lekkerland Nieuws 15 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden