Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Stockfoto

D66 en CU dringen aan op tempo bij woningbouw voor jongeren in Alblasserdam

  •   19 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Woningen bouwen voor jongeren; wat ChristenUnie en D66 betreft moet het Alblasserdamse gemeentebestuur daar meer haast mee haken.

Dat brachten Teus Stam (CU) en Jacco Schrook (D66) dinsdag tijdens de bespreking van Route 22, het jeugdbeleid in Alblasserdam, in. Schrook: "De huurmarkt zit zo goed als op slot, we bouwen vooral voor 65-plussers. Hoe zorgen we ervoor dat de jeugd niet afhaakt?"

Wethouder Dorien Zandvliet gaf aan dat het beantwoorden van de vraag hoeveel woningen er beschikbaar zijn voor jongeren lastig is. "Welke wensen hebben ze, wat voor inkomen? Het onderzoek hiernaar moeten we nog starten, maar zal zeker meegenomen in de woonvisie die we opstellen."

Cruciaal
Tempo is wat de raadsleden betrof cruciaal. Teus Stam: "Het is een gevaar dat dit allemaal zo lang duurt dat jongeren op een gegeven moment al vertrekken." En Margreet de Deugd (CDA): "Vanuit de jeugdgemeenteraad zeiden ze eerder deze week letterlijk: 'Alles duurt veel te lang. Als het zo doorgaat, zijn we als het klaar is al geen jongeren meer.'"

Geurt Mouthaan
Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).
Volg @GeurtMouthaan op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK