Logo hetkontakt.nl/klaroen
• De uitreiking van het School op Seef label aan het Nokkenwiel.
• De uitreiking van het School op Seef label aan het Nokkenwiel.

Nokkenwiel in Alblasserdam voor de vierde keer School op Seef

  •   32 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Basisschool 't Nokkenwiel uit Alblasserdam heeft maandag 18 maart voor haar twee locaties aan het Boerenpad en het Maasplein het School op Seef Verkeersveiligheidslabel ontvangen.

Wethouder Dorien Zandvliet van onderwijs overhandigde het felbegeerde label aan directeur Peter Rietveld van de school. Er was een feestelijk programma. De kinderen van groep 3 tot en met 8 van de locatie Maasplein kwamen naar de locatie Boerenpad. Alle groepen speelden het spel 'Ren je rot'. Op het schoolplein waren twee vakken met ja of nee. Kinderen beantwoordden vragen over verkeersveiligheid. Na de labeluitreiking kregen ze een mooie School op Seef pen.

Het juryrapport
Het Nokkenwiel heeft de verkeerslessen volgens School op Seef keurig in hun onderwijssysteem op beide locaties geborgd. Op een van de locaties is het haal- en brenggedrag een uitdaging. Communicatie naar de ouders is daarover erg belangrijk. De Schoolbrengdag was een goede activiteit voor de bewustwording van verkeersveiligheid. De school krijgt het label al voor de vierde keer uitgereikt.

School op Seef
School op Seef (www.schoolopseef.nl) is het regionaal praktische verkeerseducatieprogramma waaraan de gemeente Alblasserdam meedoet en waarbij iedereen een steentje kan bijdragen aan een verkeersveilige regio. Het programma is ontwikkeld door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland in samenwerking met de regio Drechtsteden en gemeente Alblasserdam. Deelname aan School op Seef is kosteloos voor scholen.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK