Logo hetkontakt.nl/klaroen

Vrijwilligers gezocht voor opschoondag in Alblasserdam

  •   48 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Alblasserdam bindt opnieuw de strijd aan met zwerfvuil en doet mee aan de landelijke Opschoondag op zaterdag 23 maart. De initiatiefnemers, Alblasserdam Schoon en McDonald's Alblasserdam, zoeken nog vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken.

De gemeente steunt de actie en zorgt voor handschoenen, hesjes, grijpers en vuilniszakken.

Handjes in alle wijken
Niet alleen bewoners zijn welkom, ook ondernemers, leden van(sport)verenigingen en scholieren kunnen helpen om van de actie een succes te maken. De organisatie zoekt in alle wijken handjes om zwerfafval op te ruimen. Ook inwoners van Kinderdijk worden opgeroepen zich op te geven en mee te helpen het dijklint tussen Alblasserdam en hun dorp schoon te maken. De eerste actie van Alblasserdam Schoon was op 2 februari. Toen hielpen 42 mensen mee met het opruimen van zwerfvuil.

Programma
De Opschoondag begint om 09.30 uur. Om 12.00 uur verzamelen de deelnemers zich op het parkeerterrein van McDonald's. Na het maken van een groepsfoto kunnen ze genieten van een lunch die McDonald's aanbiedt.

Aanmelden
Wie wil meedoen aan de Opschoondag kan een mail sturen aan: alblasserdamschoon@outlook.com of zich aanmelden via de website van Alblasserdam Schoon: https://alblasserdam-schoon5.webnode.nl/.

Deelnemers wordt verzocht bij hun aanmelding hun (bedrijfs)naam, adres, voorkeur voor wijk en mobiele nummer te vermelden.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten