Afbeelding

Interkerkelijke stilte- en bezinningsdag voor vrouwen

Algemeen 168 keer gelezen

PAPENDRECHT • Zaterdag 6 april zal er in het gebouw van de Vrije Baptistengemeente aan de Poldermolen 7 in Papendrecht een interkerkelijke stilte- en bezinningsdag voor vrouwen gehouden worden.

Het thema 'Laad mij met rust' zal door spreekster Marjanne de Bruin uitgewerkt worden met als leidraad de onderwerpen stilte, bidden en christelijke meditatie. De muziek zal verzorgd worden door een gelegenheidscombo. De dag is bedoeld om vrouwen uit de drukte van alledag te halen en op te laden door momenten van stilte en bezinning met God te bieden.

Vorig jaar zijn organisatoren Angela Hofland en Sonja Keizer naar een tweedaagse kloosterretraite geweest. Zij hebben dat als zeer positief ervaren en daaruit is de wens ontstaan om dit ook voor vrouwen in Papendrecht en omgeving te organiseren. Samen met een werkgroep van vrouwen uit de verschillende kerken is ondertussen een mooi programma tot stand gekomen. Marjanne de Bruin zal twee keer spreken over het thema en de vrouwen hiermee aan het werk zetten.

Alles zal omlijst worden door muziek en passende liederen. Er zal veel ruimte zijn voor stilte en gebed, ook tijdens de stiltewandeling voor de maaltijd. De tijd van 14.30 uur (inloop vanaf 14.00 uur) tot 21.00 uur is heel bewust gekozen, omdat de zaterdagochtend vaak hectisch is in gezinnen met kinderen en de vrouwen 's avonds na het spitsuur thuiskomen en de ervaringen van de dag zo verder op zich in kunnen laten werken.

Zowel Angela als Sonja, heeft tijdens de kloosterretraite ervaren dat bidden en stil-zijn zo'n impact heeft, dat ze zich veel meer afhankelijk weten van God en bewuster met Hem zijn gaan leven. Die ontmoeting met God gunnen zij andere vrouwen ook.

Dankzij sponsoring bedraagt de entree slechts 8 euro, inclusief eenvoudige maaltijd. Inschrijven kan via laadmijmetrust@hotmail.com.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 7 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden