• Michiel van de Burgt in actie.
• Michiel van de Burgt in actie.

Duizendste Verkeerscabaret komende week op De Willem

Algemeen 131 keer gelezen

PAPENDRECHT • Al enkele jaren speelt theatermaker Michiel van de Burgt met veel plezier het verkeerscabaret Zeven Sloten voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. Deze voorstelling over gedrag in het verkeer speelt hij op woensdag 20 maart op het Willem de Zwijger College voor de duizendste keer.

Door het team van acteurs, dat inmiddels rond de voorstelling van Johan Cahuzak Theater is ontstaan, is de voorstelling in totaal al veel vaker gespeeld. De solovoorstelling met nagesprek wordt meestal in een gewoon lokaal gespeeld voor twee klassen. Voor de theatersfeer wordt de ruimte altijd donker gemaakt.

Van de Burgt speelt verschillende personen, die  betrokken zijn geraakt bij een ernstig verkeersongeval. Om het niet te zwaar te maken, worden er soms harde grappen gemaakt. Zo hoor je de pubers het ene moment bulderen van de lach en zijn ze het volgende moment muisstil. Op deze manier probeert hij de leerlingen bewust te maken van hun gedrag in het verkeer, zonder de schoolmeester uit te hangen. En dat lukt. Na een stukje over appen op de fiets reageerde een jongen pas: "Shit man, je hebt me echt bang gemaakt." Waarop Van de Burgt reageerde: "Ik doe mijn best."

"Ook na duizend keer verveelt de voorstelling niet." vertelt de theatermaker bevlogen. "Het publiek is steeds weer anders. Ik speel van brugklas tot klas 4 en van praktijkschool tot gymnasium. Hierdoor moet ik de voorstelling steeds een beetje aanpassen. En het is ook verschillend of je speelt in Zeeuws-Vlaanderen, Friesland, of Rotterdam. En zolang ik naast de voorstelling ook andere theaterprojecten blijf doen, wil ik er zo 2000 spelen."

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 18 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden