Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Papendrecht gaat risico's verzakkingen bij huizen in kaart brengen

Algemeen 1.031 keer gelezen

PAPENDRECHT • De gemeente Papendrecht gaat de risico's en problemen in kaart brengen door huizen die kunnen verzakken in het dorp.

Dat meldde wethouder Arno Janssen dinsdagavond tijdens de commissievergadering Ruimte op vragen van J. van der Linden van D66.

Door de lage grondwaterstand gedurende een lange periode als gevolg van de droge zomer dreigen één miljoen huizen in Nederland te verzakken. Dat meldde het Kenniscentrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) onlangs in het onderzoek Verzakte huizen.

De probleemwoningen staan in alle provincies in Nederland en bevinden zich volgens D66 ook in Papendrecht. "Gezien de grondsoort die veel voorkomt in Papendrecht behoren we tot het risicogebied", aldus Van der Linden. Hij had tevens berekend dat herstelkosten aan een fundering gemiddeld 58.000 euro per huis kosten.

"Een aantal gemeenten heeft problemen inmiddels in kaart gebracht. Heeft Papendrecht dat ook gedaan?", vroeg Van der Linden zich af.

Wethouder Janssen kon geen pasklaar antwoord geven, maar wil dat schriftelijk doen. Hij verwacht binnen een maand meer duidelijkheid te kunnen verschaffen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden