• De vrijwilligers van de Groene Long aan het werk.
• De vrijwilligers van de Groene Long aan het werk.

Waardering voor Alblasserdamse vrijwilligers

Algemeen 141 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De gemeente Alblasserdam zal ook dit jaar, voorafgaand aan NLdoet, haar waardering uitspreken aan alle vrijwilligers in Alblasserdam.

De hele week zijn er diverse workshops en activiteiten door het hele dorp, speciaal voor vrijwilligers. De organisatie van deze week is in handen van Stichting Welzijn Alblasserdam.

Op vrijdagavond 15 maart zal de week worden afgesloten met een gezellige en feestelijke avond in Cultureel Centrum Landvast. Vrijwilligersorganisaties konden hun vrijwilligers en organisaties aanmelden voor de Projectprijs, de Vrijwilliger van het jaar en de Vrijwilliger van de toekomst.  Tijdens deze avond zullen raadsleden en leden van de jeugdgemeenteraad in de rol van bedienend personeel duiken. Zo spreken zij hun waardering uit voor alle vrijwilligers. Naast de verkiezingen en de toespraken kunnen aanwezigen die avond genieten van een heerlijke maaltijd.

Genomineerden
Organisaties en burgers konden projecten aandragen voor de Projectprijs. Er zijn zestien projecten genomineerd. Vertegenwoordigers van organisaties hebben een besloten pitch gegeven aan een vijfkoppige jury, allen representatief voor het vrijwilligerswerk in Alblasserdam. In de pitch vertelden zij in twee minuten wat het doel van het te winnen bedrag zou zijn en hoe groot de impact van het project zal zijn.

Op basis van een puntentelling zijn drie winnaars gekozen die op vrijdag 15 maart nogmaals hun project moeten pitchen. Tijdens deze avond geven het publiek en de jury punten, om een uiteindelijke winnaar te kiezen. De genomineerde projecten voor dit jaar zijn: Kledingbank Alblasserdam, Groene Long Alblasserdam en Gospelkoor His Voice. Vrijwilligersorganisaties konden ook personen voordragen voor de prijs Vrijwilliger van het jaar en Vrijwilliger van de toekomst. De jury bepaalt wie Vrijwilliger van Jaar 2019 en Vrijwilliger van de Toekomst wordt.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden