Met een pass naar Bailey de Regt heropende wethouder Paans het Cruyff Court aan de Oostkil in Papendrecht.
Met een pass naar Bailey de Regt heropende wethouder Paans het Cruyff Court aan de Oostkil in Papendrecht. Foto: Richard van Hoek

Feestelijke heropening Cruyff Court Papendrecht

Algemeen 249 keer gelezen

PAPENDRECHT • Woensdagmiddag 6 maart 2019 is het Cruyff Court aan de Oostkil in Papendrecht op feestelijke wijze door wethouder Paans heropend.

Met een pass naar Bailey de Regt opende wethouder Paans het hernieuwde Cruyff Court en begon Bailey aan zijn Freestyleshow. Naast een toespraak van de wethouder was er ook een toespraak van Ilja Holsteijn, vertegenwoordiger van de Johan Cruyff Foundation.

Straatvoetbaltoernooi
Aansluitend aan de heropening van het Cruyff Court was het 6 vs 6 straatvoetbaltoernooi voor jongens en meisjes van groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Dit toernooi werd georganiseerd door een aantal jongeren, de sporthelden, onder leiding van de Cruyff Coach.

Aan het eind van het toernooi werden respect awards uitgereikt aan een meidenteam van IKC Beatrix en een jongensteam van de Prins Constantijn, zij hebben het meeste respect getoond op en rond het veld. Een meidenteam van de Prins Constantijn en een jongensteam van IKC Beatrix waren de kampioenen van het 6 vs 6 toernooi, zij mogen op 17 april naar de regionale voorrondes in Ridderkerk.

Sociaal Convenant
Na de opening werd door betrokken partijen het sociaal convenant in OBS 't Kofschip ondertekend, deze is onder andere in samenwerking met de buurt opgesteld. Hiermee geven Gemeente Papendrecht, de Cruyff Foundation, CBS Prins Floris, OBS 't Kofschip, VV Drechtstreek, VV Papendrecht, Wasko en stichting Tandem Support aan, dat ze zich komende jaren gaan inzetten voor een breed activiteitenaanbod dat het sporten, bewegen en ontmoeten op het Cruyff Court zal bevorderen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden