Afbeelding

Team Veilig Papendrecht op volle kracht na acht aanmeldingen

Algemeen 218 keer gelezen

PAPENDRECHT • Het team Veilig Papendrecht is met acht nieuwe vrijwilligers erbij weer op volle kracht.

Dat was nodig om de enorme groei van het aantal deelnemers aan de Papendrechtse WhatsApp-groep in goede banen te leiden.

Enkele jaren geleden was een inbraak bij de buren voor Patrick Hulsbos uit Papendrecht aanleiding om als burger het initiatief te nemen om bij te dragen aan de veiligheid in zijn dorp. Inmiddels is hij, samen met Richard Kan, al zo'n drie jaar actief bezig met het burgerinitiatief Veilig Papendrecht. Er zijn al heel wat successen geboekt: van het voorkomen van een inbraak tot het opsporen van een verdachte bij een mishandeling. Maar, het succes van Veilig Papendrecht groeide hen een beetje boven het hoofd.

Er zijn inmiddels WhatsApp-groepen met circa 2100 inwoners van Papendrecht. De WhatsApp-groepen beheren, berichten van de politie doorzetten en andersom, communiceren en adviseren in de groepen, op social media kost veel tijd. Begin 2019 besloten Patrick en Richard op zoek te gaan naar versterking van het team van Veilig Papendrecht. En dat is gelukt! Na een onlangs gehouden informatieavond werd het duo versterkt door acht vrijwilligers die ook hun steentje gaan bijdragen.

Maandag 18 februari werd de 'aftrap' met het nieuwe team gedaan. Burgemeester Aart-Jan Moerkerke en wijkagent Wim Kulk waren daarbij. De burgemeester ondersteunt het initiatief van harte. Hij is zelf ook lid van de WhatsApp-groep en vertelt dat het goed werkt. Wat altijd belangrijk blijft is dat de WhatsApp-groep niet wordt gebruikt voor irrelevante berichten. Want dan haken mensen af. Met het nieuwe team van Veilig Papendrecht op volle sterkte, kan hier ook weer extra op worden gelet en het berichtenverkeer in goede banen worden geleid.

Het team Veilig Papendrecht werd door de politie meteen uitgenodigd om donderdagavond 21 februari aan te sluiten bij een politiecontrole actie in het kader van het Donkere Dagen Offensief. Dit was voor het team Veilig Papendrecht een mooie gelegenheid om samen met de politie op te trekken en verdere naamsbekendheid aan Veilig Papendrecht te geven.

De WhatsApp-groep is enkel bedoeld om verdachte situaties in de wijk te melden om op die manier andere buurtbewoners te waarschuwen en alert te maken. Personen die misbruik maken van de WhatsApp-groep of beledigen worden verwijderd. Aanmelden is eenvoudig door een WhatsApp-bericht te sturen naar 06-53190928 met vermelding van naam en de wijk waarin de aanmelder woont.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden