• Lucas Janssen werd eerste in Leuven.
• Lucas Janssen werd eerste in Leuven.

Mooie afsluiting voor Papendrechtse veldrijder Lucas Janssen

Sport 220 keer gelezen

PAPENDRECHT • Met een eerste en een tweede plaats heeft Lucas Janssen (16) uit Papendrecht het cyclocross-seizoen prima afgesloten.

Zaterdag was eerst de internationale Soudal Classic in Leuven. Een rondje naar de hand van Lucas, uitkomend voor het APB CX Development team van Servais Knaven. Mede door het droge weer was het snel en licht technisch. Lucas was met de start goed weg en kon zo vrij snel op kop komen. Door even achterom te kijken na een halve ronde zag Lucas dat hij een klein gaatje op de concurrentie had en besloot nog een keer flink door te trekken. Lucas hield dit vast en kon zo onbedreigd naar een zege fietsen door middel van zijn solo vanaf de eerste meters en af te ronden met een kleine halve minuut voorsprong op zijn achtervolger.

Zondag was dan echt de allerlaatste van het crossseizoen voor Lucas. De laatste is traditioneel op het vliegveld van Oostmalle. Ook dit was weer een internationale cross met veel los zand, bospassages en dus veel techniek. Ook hier was Lucas weer als beste weg. Na een volle ronde merkte Lucas toch wel de naweeën van de dag ervoor en moest hij de koploper laten gaan. Met drie man fietste Lucas voor de tweede plaats, tot een goeie ronde voor het einde. Lucas zette toen een versnelling in en kon zo een mooie tweede plaats mee naar Papendrecht nemen.

Het is een zeer geslaagd seizoen geweest voor Lucas, die van begin tot einde van het seizoen sterk heeft gereden. Nu een aantal weken rust en gaat hij naar wegseizoen toewerken. Het wegseizoen zal dit jaar volledig in het teken komen te staan van het crossseizoen 2019/2020, maar uiteraard wel met één groot doel, het NK op de weg medio juni in Dongen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden