• De betrokkenen bij het gezamenlijke project.
• De betrokkenen bij het gezamenlijke project. VierHetLevenFotografie

Corporaties in Drechtsteden besparen geld door samen in te kopen

Algemeen 258 keer gelezen

DRECHTSTEDEN • In de Drechtsteden zijn de woningcorporaties gaan samenwerken op het terrein van de inkopen. Dat heeft mooie besparingen opgeleverd.

De 'Inkoopsamenwerking Drechtsteden' is op 6 september vorig jaar begonnen. De corporaties in de regio Drechtsteden hebben zich om die reden verenigd in het Bestuurlijk overleg Woningcorporaties Drechtsteden (BWD). De woningcorporaties Rhiant, Tablis Wonen, Trivire en Woonkracht10 maken onderdeel uit van het BWD.

De corporaties wilden de samenwerking opzoeken op het gebied van inkoop, daar waar het voordeel oplevert voor de corporaties en haar klanten. De 'Inkoopsamenwerking Drechtsteden' heeft ervoor gekozen om in eerste instantie met drie relatief eenvoudige inkoopcategorieën aan de slag te gaan: hydrofoorinstallaties, automatische deuren en terreinonderhoud.

Al snel bleek dat het slim was om met de inkoop van hydrofoorinstallaties en automatische deuren te starten. Niet alleen waren hier aanzienlijke besparingen te behalen. Ook konden er betere contractvoorwaarden en heldere werkafspraken worden gemaakt met de leveranciers. 

Het BWD is blij met de resultaten van de eerste gezamenlijke inkooptrajecten en wil de samenwerking verder uitbreiden en intensiveren, daarmee is de 'Inkoopsamenwerking Drechtsteden' een feit.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden