Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Archieffoto van de bibliotheek aan De Markt.
• Archieffoto van de bibliotheek aan De Markt. (Foto: Bert Bons)

Rijwielhandel Korteland niet naar oude pand bibliotheek in Papendrecht

  •   324 keer gelezen

PAPENDRECHT • De zoektocht naar een nieuwe winkel voor Rijwielhandel Korteland in Papendrecht duurt voort. Donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering werd bekend dat een deel van het oude pand van de bibliotheek aan De Markt afgevallen is.

De gemeente Papendrecht had zelf enkele maanden geleden naar buiten gebracht dat Rijwielhandel Korteland mogelijk zou verhuizen naar het leegstaande pand van de bibliotheek. De rijwielhandel is vorig jaar verhuisd naar de Coornhertstraat, maar mag daar geen winkel openen. Het bestemmingsplan staat detailhandel op die locatie niet toe en de gemeente Papendrecht heeft in het verleden geweigerd om het bestemmingsplan te wijzigen.

Raadslid José van der Tak van Onafhankelijk Papendrecht (OP) bracht de situatie van Rijwielhandel Korteland donderdag maar weer eens ter sprake. De partij pleit voor een bestemmingsplanwijziging, zodat de rijwielhandel een winkel kan openen aan de Coornhertstraat.

Wethouder Arno Janssen vertelde tijdens de raadsvergadering dat Rijwielhandel Korteland nog steeds geen vergunning heeft aangevraagd voor het openen van een winkel aan de Coornhertstraat. Ook deelde Janssen mee dat de adviseur van de rijwielhandel eerder op de dag heeft laten weten dat een mogelijke verhuizing van Korteland naar het oude pand van de bibliotheek aan de Markt 2 niet aan de orde is.

Over eventuele andere opties voor de rijwielhandel kon wethouder Janssen donderdag niets zeggen.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK