Logo hetkontakt.nl/klaroen

Brede kijk op techniek tijdens vierde editie Techniekroute Nieuw-Lekkerland

  •   158 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Alle groep 8 leerlingen uit Nieuw-Lekkerland hebben op woensdag 20 februari in groepjes een bezoek gebracht aan elf lokale technische bedrijven.

Kinderen maken door de Techniekroute kennis met techniek en wie weet raken ze zo enthousiast voor een technisch beroep. Ook vergroot de Techniekroute de bekendheid van lokale bedrijven door kinderen, ouders en leerkrachten een kijkje achter de schermen te geven.

Van alles wat
De bedrijven hadden weer erg hun best gedaan om leuke uitdagende opdrachten te bedenken. Zo werd bij Hol Installatietechniek gewerkt aan een badkameropstelling inclusief wastafel, spiegel en stromend water. Bij zorgboerderij Eben Haezer kregen de leerlingen te zien welke techniek er allemaal op een boerderij wordt gebruikt, zoals melkrobots en voerrobots. De bezoeken waren in de klas al voorbereid aan de hand van opdrachten die door de bedrijven waren opgesteld. Zo hadden de leerlingen al wat voorkennis en konden zij gerichte vragen stellen.

Eigen filmploeg
Bij Match AV mochten de leerlingen een promotiefilm maken over de Techniekroute. Er werden een cameraman, geluidsman en journalist benoemd en vervolgens werd er bij de andere deelnemende bedrijven gefilmd. De leerlingen, leerkrachten en ouders hebben weer een mooi inkijkje gekregen in het lokale bedrijfsleven. Veel van de deelnemende bedrijven aan de Techniekroute doen ook mee met de open bedrijven week 'Kom binnen bij bedrijven'. Tijdens deze week zijn vele bedrijven en organisaties gratis te bezoeken. Op www.kombinnenbijbedrijven.nl staat meer informatie.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK