Logo hetkontakt.nl/klaroen

Team RTZN: 'Roparun heeft een trieste en een leuke kant'

  •   66 keer gelezen

ALBLASSERDAM/REGIO • Diverse inwoners van Alblasserdam en omgeving bereiden zich voor op de Roparun, die van 8 tot en met 10 juni gehouden wordt.

Roparunteam nummer 238, ook wel RTZN genoemd (Running Team Zonder Naam), doet voor het elfde achtereenvolgende jaar mee. De wortels van dit team liggen in Maassluis, maar de laatste jaren is het aantal deelnemers uit Alblasserdam dusdanig gegroeid, dat er bijna van een Damdorps team gesproken kan worden.

Geweldig evenement
"Een geweldig evenement", vertelt Arjan van Oeveren uit Alblasserdam. Hij doet voor de tweede keer mee als loper. "Fysiek heel zwaar, maar het is ook prachtig om dit voor het goede doel te doen. Daarnaast leef je als team heel dicht op elkaar en je zorgt er met elkaar voor dat het gaat lukken om te finishen."

Behalve acht lopers, die elkaar afwisselen op het parcours tussen Parijs en Rotterdam, zijn er ook vier fietsers die de lopers begeleiden, evenals twee cateraars, twee verzorgers, vier chauffeurs en twee navigators.

Teamcaptain is Rob Hodiamont uit Ridderkerk, die inmiddels acht vlaggetjes achter zijn naam heeft staan. "Ik liep in het verleden geregeld marathons en werkte bij een bloemist. Bijna dagelijks kwam ik bij de Daniël den Hoed kliniek en zo raakte ik betrokken bij de Roparun", legt Rob uit.

Triest en leuk
"Dat is de trieste kant van de Roparun, de ziekte die zo vreselijk is en waar wat aan gedaan moet worden. Maar de Roparun heeft ook een enorm leuke kant. We zijn met 24 mooie mensen op pad en beleven met elkaar van alles. Je steunt elkaar in alles en je hebt elkaar nodig, want je wil met elkaar de taak volbrengen om in Rotterdam te komen."

Het team wil zoveel mogelijk geld over de finish meenemen voor het goede doel van de Roparun; instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan het welzijn van kankerpatiënten en onderzoek naar behandeling en genezing van kanker.

Daarom storten de 24 deelnemers van RTZN zich in de voorbereiding op de Roparun niet alleen op hun sportieve voorbereidingen, maar worden er ook acties gehouden en sponsoren geworven.

Grote feestavond
Zo wordt er een grote feestavond gehouden met coverband Smoy op zaterdag 30 maart in Landvast aan de Haven in Alblasserdam. Ook is er een DJ en het Foute Uur. Entree bedraagt 10 euro, inclusief een welkomstdrankje. Aanvang is om 20.30 uur. Kaarten zijn te bestellen via 078-6912923 of www.landvast.nl.

Daarnaast wordt er in de week van Hemelvaartsdag (27 tot 31 mei) een collecte gehouden in Alblasserdam, worden er half maart stroopwafels verkocht en doet Team RTZN mee aan het Metakids voetbaltoernooi, dat op 1 juni gehouden wordt. Een kwart van de opbrengst is voor Team RTZN. Ook staan er collectebussen en bussen voor statiegeldbonnen bij diverse winkels en supermarkten in de omgeving.

"De teller staat inmiddels op 9500 euro", vertelt teamcaptain Rob vol trots. "En we zijn ook enorm blij met de bijdragen in de natura. Er zijn zoveel spullen en diensten die we krijgen van bedrijven en personen die ons een warm hart toedragen. Echt geweldig", besluit Arjan van Oeveren.

Voor meer informatie: www.rtzn.nl.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK