Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Jolanda den Boef.
• Jolanda den Boef.

Jolanda den Boef uit Nieuw-Lekkerland: 'Ik gun het iedereen om te sporten'

  •   241 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • Jolanda den Boef uit Nieuw-Lekkerland doet op zondag 7 april mee aan de Giathlon in Dordrecht. Ze laat zich sponsoren voor Fonds Gehandicaptensport.

De Giathlon is de enige indoor triatlonwedstrijd in Nederland en bestaat uit 10 minuten zwemmen, 20 minuten fietsen op een spinningfiets en 30 minuten hardlopen op een loopband.

Het speciale aan deze Giathlon is dat er geld wordt ingezameld voor het Fonds Gehandicaptensport. "Graag wil ik mijn gezonde sportlichaam inzetten voor dit goede doel en ik wil dan ook zo veel mogelijk geld inzamelen voor het Fonds Gehandicaptensport", vertelt Jolanda den Boef (45).

Crossfit
Ze is vijf tot zes keer per week te vinden in de Crossfit box Imbellem in Dordrecht waar ze aan Crossfit doet. " Mijn hele leven heb ik eigenlijk wel aan sport gedaan, van de gym, basketbal, tafeltennis tot aan triatlon aan toe. Sinds ongeveer vier jaar doe ik aan Crossfit en ik heb daar helemaal mijn sporthart aan verloren."

Via Facebook zag Jolanda een oproep voor deelnemers voor de Giathlon. Het initiatief sprak haar aan en ze schreef zich gelijk in.

Enorme voldoening
Jolanda: "Ik vind sporten zelf enorm fijn, het geeft mij iedere keer weer een enorme voldoening. Dit gevoel gun ik iedereen. Ook mensen met een handicap zouden de mogelijkheid moeten hebben om lekker te kunnen sporten."

Ter voorbereiding op de Giathlon heeft ze een aantal weken geleden een borstcrawltraining gevolgd. "Deze gaat nu goed van pas komen, want ik ga proberen de volle tien minuten te borstcrawlen. Dit gaat een uitdaging worden, want dit is voor mij heel intensief."

Veel zin in
Het fietsen oefent Jolanda in Nieuw-Lekkerland. "Ik mag gebruik maken van de materialen bij PT it's personal bij mij om de hoek. Hier staan ook spinnigfietsen waar ik op ga trainen. Voor het loopgedeelte ga ik op de loopband trainen. Ik probeer mij zeker zo goed mogelijk voor te bereiden en heb er nu al zo veel zin in!"

Mensen kunnen Jolanda den Boef sponsoren door een donatie te doen via de site van de Giathlon. Op de site kunnen ze op haar naam zoeken en op de button 'doe een donatie' klikken. Ook staat er bij Plus van der Wal in Nieuw-Lekkerland een bus op de balie waar de mensen hun donatie in kunnen doen. Deze wordt dan bijgestort via de site.

www.giathlon.nl

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK