Logo hetkontakt.nl/klaroen
• Cor Muylwijk op een foto ongeveer dertig tot veertig jaar geleden.
• Cor Muylwijk op een foto ongeveer dertig tot veertig jaar geleden.

Op zoek naar Cor Muylwijk uit Alblasserdam

  •   436 keer gelezen

OTTOLAND/ALBLASSERDAM • Danie IJzerman uit Brandwijk is op zoek naar Cor Muylwijk uit Alblasserdam.

"Ruim twintig jaar geleden heeft hij veel betekend voor mij", legt Danie (67) uit. "Ik was toen overspannen en hij kwam bijna elke zaterdag een pan nasi brengen om me te helpen. Ik wil hem graag bedanken."

Maar Danie weet niet eens meer of hij nog leeft en of hij nog in Alblasserdam woont. "Het contact is in de loop der jaren verwaterd, maar de laatste tijd moet ik er geregeld aan denken."

Ongeveer veertig jaar geleden kwam Cor Muylwijk voor het eerst in de fietsenzaak van Goof en Danie IJzerman op de Vuilendam. Inmiddels heeft haar zoon Kees de zaak overgenomen. Goof is alweer enkele jaren geleden overleden.

"Hij kwam in de zaak toen hij tijdens een fietstocht een lekke band had gekregen, maar hij had geen geld bij zich", herinnert Danie zich nog. "Goof vertelde hem dat hij hem zou helpen en dat hij later mocht betalen. Sindsdien is het contact aangebleven, werd hij een klant bij ons en nam zijn zoon Gerard ook geregeld mee. Die was een wielrenner."

Verder weet Danie eigenlijk niet heel veel van hem. Alleen nog dat Cor tweemaal getrouwd is geweest. "Hij zal nu rond de tachtig zijn en ik hoop dat hij nog leeft. Ik wil hem graag nog een keer bedanken voor de steun die hij gegeven heeft toen ik overspannen was."

Mensen die meer weten, kunnen bellen met 06-51543595 of mailen naar redactie@klaroen.nl.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK