Afbeelding

Speciale klas voor hoogbegaafden op het Willem de Zwijger College

Algemeen 293 keer gelezen

PAPENDRECHT • Volgend schooljaar start, bij voldoende belangstelling, op het Willem de Zwijger College in Papendrecht een bijzondere klas: Fast Forward.

Fast Forward is een tussenjaar voor (zeer) jonge slimme kinderen die klaar zijn met de basisschool, maar nog niet toe zijn aan de middelbare school. Deze leerlingen krijgen een jaar lang de kans om te groeien en zichzelf te ontplooien.

Het maatwerkjaar is bedoeld voor leerlingen die een jaar (of meerdere jaren) hebben versneld op de basisschool, sociaal-emotioneel nog erg 'jong' zijn én een vwo advies hebben. Dit kunnen ook (hoog)begaafde leerlingen uit groep 7 zijn, voor wie het laatste jaar weinig tot geen uitdaging meer kan bieden.

Leerlingen krijgen vakken als denklessen, oude talen en verhalen, science, rekenen, burgerschap en maatschappij. Ook is er veel ruimte voor sport en creatieve vakken, zoals kunstzinnige vorming, kinderyoga en muziek. Ieder kind heeft een vaste coach, die ze iedere dag een uur zien en waarbij zij terecht kunnen met allerlei problemen.

Na het maatwerkjaar kunnen de leerlingen doorstromen naar een brugklas op elke school die ze maar willen.

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met de coördinator hoog- en meerbegaafdheid; drs. Eveline Bergwerf (ECHA-specialist in gifted education): begaafd@wdezwijger.nl. Op donderdag 21 februari is er om 19.00 uur een informatieavond op de school in Papendrecht.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden