Manal toont een van haar gerechten.
Manal toont een van haar gerechten.

Kok Manal gaat weer Syrisch koken in Alblasserdam

Algemeen 253 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Kok Manal uit Alblasserdam gaat komende vrijdag weer 'koken met een Syrisch tintje' voor inwoners van Alblasserdam.

Het gerecht bestaat dit keer uit een heerlijke typisch Syrisch gekruide rijst en excentriek toetje. De kosten voor de afzonderlijke berichten bestaan uit soep (1,50 euro), salade (1,50 euro), rijst met groenten, noten en gehakt (4 euro) en dessert (1,50 euro). Aanmelden kan weer via Facebook onder 'kok Manal' of via 06-24945029. Graag bestellingen uiterlijk donderdag doorgeven.

De Alblasserdamse vrouw Manal, een voormalige vluchtelinge uit Syrië, wil met de bereiding en het verkopen van Syrische gerechten iets positiefs doen voor mensen in haar dorp. Ze doet dat samen met twee andere Syrische vrouwen. Haar visie en missie is om met dit project iets positiefs terug te doen voor Alblasserdam.

Manal: "Ik ben zelf geholpen toen ik naar Nederland moest komen met mijn gezin. Hier in Alblasserdam heb ik de kans gekregen om veiligheid te vinden, en om een nieuw leven op te bouwen. Inmiddels kennen we de taal en de samenleving voldoende om nu iets terug te geven, dat wil ik heel graag doen", vervolgt Manal. "Ik hou van koken, en wil graag dat er meer positief contact ontstaat tussen vluchtelingen en Alblasserdammers. Daarom koken we voor Alblasserdammers."

Bestellen kan de eerstvolgende keer nog tot donderdag 21 februari. Vrijdag 22 februari kan het eten weer worden opgehaald tussen 16.30 en 18.00 uur bij de Havenkerk aan de Ieplaan 9 te Alblasserdam. Meer info en foto's op Facebook.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 10 uur geleden
Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden