Afbeelding

Zorgeloze competitieronde voor zwemmers Wiekslag

Sport 270 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Zaterdag stond in zwembad Blokweer de derde wedstrijd van de Nationale Zwemcompetitie op het programma. Wiekslag staat op plaats twee in de poule met nog een kleine kans op promotie en gevrijwaard van degradatie. Vooral de jongere zwemmers beleefden zaterdag een prima dag.

Wesley Schepbouwer zwom een prima 200 wisselslag en verbeterde zijn tijd met 7.16 seconde naar 2.20.64. Bart Tuinenburg, Robin den Ouden, Jens Schout en Tygo Zweep doken te water voor de 100 rug en zij verbeterden allen hun tijd. De vier junioren presteerden hetzelfde op de 200 school. Sophie Buurman tikte na de 200 school aan in 3.19.30, goed voor een pr van 7 seconden. Leonore Booiman deed daar nog en schepje bovenop door maar liefst 10 seconden van haar tijd af te zwemmen en aan te tikken in 3.29.03. Ook Eva Bot en Suzanne Brunenberg zwommen een nieuwe toptijd.

Owen Houdé, Ivo Bot, Julian Kroon, Floris van der Valk, Thijmen Wesdorp en Kees Wassenaar zwommen allen een nieuw pr op de 100 school. Op de 50 rug noteerden Yuni Huizer, Jasmijn Schoonen en  Loïs  Rozendaal  een nieuw pr. Raphaël Booiman en Thierry den Ouden zwommen 5 seconden sneller dan voorheen op de 200 wisselslag. Isabel Scheepbouwer zwom de 100 vrij in 1.04.92 en verbeterde haar tij met 0.7 seconden. Dide Provily scherpte haar tijd op de 100 rug aan met 1 seconde.

Met nog 1 ronde op het programma is promotie nog steeds mogelijk. Die laatste ronde wordt gezwommen op 23 maart.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden