Logo hetkontakt.nl/klaroen
Foto: Geurt Mouthaan

OP wil 'Tiny Forests' aanleggen in Papendrecht

  •   82 keer gelezen

PAPENDRECHT • De fractie van Onafhankelijk Papendrecht (OP) wil graag dat er in de gemeente Tiny Forests worden aangelegd.

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan.

Fractievoorzitter Ruud Lammers van OP wil graag een inventarisatie maken op welke plekken in de gemeente deze 'Tiny Forests' zouden kunnen worden ingepast en vervolgens is het van belang de gemeente aan te melden bij IVN, het instituut voor natuureducatie en duurzaamheid.

Lammers heeft een duidelijk beeld van zo'n Tiny Forest. "Een groene oase bij jou om de hoek. Een plek waar bomen groeien, insecten zoemen en een egel schuilt. Waar je kan bijkletsen met de buren, je verjaardag viert of bramen plukt om muffins te bakken."

Een minibos in de buurt zorgt bovendien voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval.

Gemeenten waar IVN nu al mee samenwerkt om één of meerdere Tiny Forests te realiseren zijn: Almelo, Almere, Alphen a/d Rijn, Apeldoorn, Borsele, Boxtel, Breda, Den Bosch, Dongen, Goes, Groningen, Halderberge, Hardenberg, Helmond, Hengelo, Leiden, Maastricht, Meppel, Middelburg, Noord-Beveland, Oss, Roosendaal, Terneuzen, Uithoorn en Utrecht. Papendrecht ontbreekt in dit lijstje.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK