Afbeelding

Steun gemeente Alblasserdam Stichting Helpende Handen na wegvallen subsidie

Algemeen 361 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De gemeente Alblasserdam ondersteunt de Stichting Helpende Handen in het kader van het wegvallen van de subsidie van het Europees Sociaal Fonds.

Dat meldt het college in reactie op vragen vanuit de ChristenUnie-fractie. De Stichting Helpende Handen ontving twee jaar, in 2017 en 2018, een subsidie van 25.000 euro vanuit het Europees Sociaal Fonds. Het was al bekend dat dat beperkt zou blijven tot twee jaar.

Helpende Handen - dat aan inwoners van Alblasserdam hulp en ondersteuning in de breedste zin van het woord biedt - gaat door het wegvallen van deze steun een eigen bijdrage van 4 euro per keer/uur vragen.

Ambtelijk ondersteunen
Het gemeentebestuur is in gesprek met de stichting om te kijken of er een oplossing is voor het vervallen van de Europese subsidie. 'Wij willen hen daarbij ambtelijk ondersteunen bij het inzichtelijk maken c.q. op orde brengen van hun administratie. Wij zullen u in ieder geval voor juli 2019 verder informeren over de voortgang en gevolgen van deze interventie.'

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden