Afbeelding
Foto: Uitvaart Direct
advertorial

Heb jij al een uitvaartverzekering afgesloten?

Algemeen 167 keer gelezen

REGIO • Over onze uitvaart denken we het liefst niet na, en toch is het belangrijk om hier even wat tijd aan te besteden. Het afsluiten van een uitvaartverzekering schuiven we graag nog even voor ons uit. Terwijl het de enige verzekering is waarvan we weten dat we deze ooit nodig zullen hebben.

Het is belangrijk om je te verzekeren tegen de kosten die een uitvaart met zich mee brengt. Een gemiddelde uitvaart kost tegenwoordig ongeveer 8.000 euro. Als je niet verzekerd bent tegen deze kosten dan zullen jouw nabestaanden met deze kosten achter blijven.

Keuze uitvaartverzekeringen
Zodra je eenmaal de stap hebt gezet om een uitvaartverzekering af te sluiten kom je er al snel achter dat er meerdere soorten verzekeringen zijn. Bij de ene verzekering bouw je een kapitaal op en bij de andere verzeker je je tegen de kosten van de producten en diensten welke geleverd zullen worden. We hebben het hier over respectievelijk de kapitaal- en de natura uitvaartverzekering. Dit zijn ook de twee populairste uitvaartverzekeringen.

Kapitaal verzekering
Met de kapitaal verzekering bouw je een geldbedrag op welke zal worden uitgekeerd zodra de verzekerde is overleden. Dit bedrag zullen de nabestaanden ontvangen zodat zij hiermee de uitvaart kunnen verzorgen. De nabestaanden hebben dus best nog wat te regelen als je besluit een kapitaal verzekering af te sluiten. Het voordeel is de enorme keuzevrijheid met deze manier van verzekeren. Er kan zelf gekozen worden welke uitvaartondernemer de uitvaart mag regelen en mits je voldoende verzekerd bent zijn er geen beperkingen.

Natura uitvaartverzekering
Als je je wilt verzekeren voor de producten en diensten voor de uitvaart dan kun je een natura verzekering afsluiten. Bij dit type uitvaartverzekering worden de producten en diensten geleverd en de nabestaanden hoeven hier verder niets te regelen. Het voordeel van de natura verzekering is dat je nooit onderverzekerd kunt raken. De premie zal worden aangepast aan de stijgende uitvaartkosten. Het nadeel is wel dat je aan een bepaalde uitvaartverzorger vast zit. Je hebt niet de keuzevrijheid welke je zou hebben met de kapitaal verzekering.

Tip: wacht niet te lang met het afsluiten van een uitvaartverzekering. Hoe ouder je bent hoe meer premie je gaat betalen.

Waar op letten?
Om een uitvaartverzekering af te sluiten welke aan jouw wensen voldoet zou je eerst jouw uitvaartwensen op papier moeten zetten. Als je namelijk begraven wilt worden dan zal je voor een hoger bedrag verzekerd moeten zijn dan dat je gecremeerd wenst te worden. Wil je het sober houden dan ben je goedkoper uit dan dat je een uitvaart wenst met alles erop en eraan. Deze factoren bepalen voor welk bedrag jij verzekerd moet zijn. Je wilt immers niet dat er een restschuld achter blijft.

Bij het afsluiten is het ook belangrijk dat je kijkt naar de looptijd van de verzekering. Ga je 10, 20 of 30 jaar premie betalen? Dit bepaald natuurlijk het bedrag wat je periodiek aan de uitvaartverzekeraar moet betalen. Als je kinderen hebt is het verstandig om te kijken of de kinderen gratis zijn meeverzekerd op jouw polis.

Vergelijken
Als je eenmaal weet wat jouw uitvaartwensen zijn en welk type uitvaartverzekering je wilt afsluiten dan kan je beginnen met het vergelijken van de uitvaartverzekeringen. Kijk hierbij niet alleen naar de premie maar neem vooral de voorwaarden mee in je beslissing. Zoals we al schreven een uitvaartverzekering zal je ooit helaas nodig hebben, sluit dus een verzekering af welke aan jouw wensen voldoet.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Lange rij geparkeerde auto's langs de Anthony Fokkerweg in Papendrecht.
Nog geen plannen voor extra maatregelen rondom Fokker in Papendrecht: 'Veel zieken gehad' Nieuws 5 uur geleden
• Het grasveld tussen de Jacob Catslaan en de Douwes Dekkerlaan, met rechts het pand dat nu aangekocht wordt.
Nieuwe woonwijk langs Douwes Dekkerlaan in Papendrecht weer een stap dichterbij Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Papendrechtse N3-brug over Merwede gaat dicht van woensdag- op donderdagnacht Nieuws 7 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden