• De turners van KDO, met van links naar rechts: Imre, Niels, Kevin, Jonathan, Jorg, Mike, Lucas.

KDO turners realiseren doel: deelname aan het NK

Sport 189 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De jongens van gymnastiekvereniging KDO Alblasserdam hebben zaterdag 2 februari een belangrijke wedstrijd gehad in Oudekerk aan de IJssel, waarbij enkele van hen een plekje op de Nederlands Kampioenschappen verdienden.

In de eerste ronde turnde onze jongste turners: Robin van Vliet, Ruben den Hartog en Pepijn Janse. Zij turnden in de 3e divisie in de jongste categorie; instap. Er deden veel jongens uit het district Zuid Holland mee. Maar liefst 21 jongens. De beste 16 jongens plaatste zich voor de kwartfinale van het Nederlands Kampioenschap. Robin werd 6e, Ruben werd 7e en Pepijn werd 17e. Voor Robin en Ruben is een plekje in de kwartfinale al zeker. Voor Pepijn word het erg spannend. De vorige wedstrijd behaalde hij een hogere plaats. Dit kan ervoor zorgen dat hij zich toch plaatst voor de kwartfinale. Dit wordt pas in de loop der week bekend gemaakt.

In de tweede ronde turnde Joshua Oskamp, Jeftha Oskamp, Nilton Cetin, Pablo Labrijn, Benjamin Venema en Robin Kannegieter. Bij hen was er iets bijzonders aan de hand. Joshua en Jeftha zijn tweeling en hebben al een jaar een account op Instagram waarin zij zichzelf als turntweeling presenteren in leuke filmpjes en foto's. Dit is opgevallen bij het televisieprogramma Zappsport. Zappsport is een programma waarin zij verschillende sporten onder de aandacht brengen en hier een reportage over maken. Ontzettend leuk dat Zappsport de turntweeling kwam filmen op hun belangrijke plaatsingswedstrijd. Spannend was het wel.

Zes turnvrienden
De zes turnvrienden hebben laten zien dat turnen niet alleen maar individueel is. Ze stonden er als team, moedigden elkaar aan, steunde elkaar waar dat nodig was en applaudisseerde voor elkaar. Het was een leuke wedstrijd. Iedereen turnde mooie oefeningen.

Helaas ging het bij het toestel brug erg mis. Robin viel bij de brug waardoor hij zijn onderarm brak. Een vervelende wending van de wedstrijd. De jongens baalden enorm voor hem. KDO Alblasserdam en de hele jongensselectie hoop dat hij snel weer kan turnen.

De andere jongens konden hun wedstrijd goed afmaken. Zo goed dat zij zich waarschijnlijk allemaal plaatsen voor de kwartfinale. Nilton werd zelfs eerste een pakte het goud, Joshua werd tweede en Jeftha werd vierde. Een enorm knappe prestatie in de categorie pupil 3e divisie in een groep van 36 deelnemende turners. Of Pablo en Benjamin doorgaan naar de finale, is nog even afwachten. Ook dit wordt in de loop der week bekendgemaakt.

Knappe eerste plek
In de laatste ronde was het de beurt aan de oudere turners van KDO Alblasserdam. Voor hen was de doorstroming niet naar de kwartfinale van het Nederlands Kampioenschap, maar meteen naar de NK finale op 11 mei. Jonathan Pel turnde in de categorie jeugd 4e divisie zichzelf naar een knappe eerste plek waardoor hij zich definitief plaatste.

Maar ook de jongens uit de categorie Junior 1 4e divisie, Niels ver A, Lucas Kanters, Imre Naaktgeboren en Mike Wander, kwamen in actie. Ook voor hen was rechtstreekse plaatsing mogelijk. In deze categorie stroomden er maar vier jongens door naar de finale. De droom kwam uit. Alle 4 de jongens stroomde door naar de finale. Deze turners behaalde de eerste, tweede, derde en vierde plaats. Niels werd 1e, Lucas werd 2e, Imre werd 3e en Mike werd 4e. Ontzettend knappe prestatie. Kevin Kiela, junior 2 4e divisie, kwam ook deze ronde aan de beurt. Hij turnde een goede wedstrijd en werd in deze categorie eerste. Hij verzekerde zichzelf hierdoor ook van een plekje in de finale van het NK.

Jorg Zanen, de enige senior in onze selectie, turnde een geweldige wedstrijd. Helaas kon hij twee toestellen niet turnen door een blessure. Omdat hij een divisie hoger turnt dan de ander oude jongens, zal hij in maart zijn eerste voorronde voor het NK turnen. KDO hoopt dat zijn blessure op tijd is verholpen.

KDO is trots op de vele plaatsingen voor de voorrondes van het NK door de jongens in de 3e divisie en de definitieve plaatsen in de finale voor de 4e divisie op het NK.

Op de foto: van links naar rechts: Imre, Niels, Kevin, Jonathan, Jorg, Mike, Lucas.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08