• De Ichthuskerk.
• De Ichthuskerk.

Hervormden en Gereformeerden fuseren in Alblasserdam

Algemeen 423 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De besturen van de Hervormde gemeente Alblasserdam en Gereformeerde Havenkerk  in Alblasserdam hebben vorige week zaterdag in de Ichthuskerk aan het Scheldeplein de fusieakte van deze kerkgenootschappen getekend.

De Hervormde gemeente bestaat sinds 1583 in Alblasserdam en de Gereformeerde kerk sinds 1898. Landelijk zijn deze kerken in 2004 gefuseerd tot de Protestantse Kerk in Nederland.

De Protestantse Kerk in Nederland is deel van de wereldwijde gemeenschap waarin mensen het goede nieuws van Gods liefde horen en delen.

In de afgelopen jaren is er veel overleg geweest in Alblasserdam en dat leidde tot de fusie. In aanwezigheid van vele kerkleden van de Grote kerk, Havenkerk, Ichthuskerk en Ontmoetingskerk werd de notariële akte tot samengaan ondertekend. Vanaf nu is er in Alblasserdam een Protestantse gemeente te Alblasserdam (PGA) met vier wijken.

Als gevolg van deze fusie kan er intensiever worden samengewerkt op het gebied van bestuurszaken, diaconaat en pastoraat. De PGA wil, meer nog dan voorheen, een kerk voor de buurt zijn.

Meer informatie over de vier kerken en over de Elthetokerk, waarmee ook wordt samengewerkt, is te vinden op de website: www.kerkenpad.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden