• Het team van Klipperstars in de verdediging.

U20 Klipperstars boekt belangrijke zege op The Jumpers

Sport 227 keer gelezen

NIEUW-LEKKERLAND • De U20 mannen basketbalvereniging Klipperstars hebben zaterdag met 76-91 gewonnen van The Jumpers uit Den Haag.

Bij de twee belangrijkste spelers van de tegenstander het spel ontregelen was één van de eerste opdrachten die de coach meegaf. Deze opdracht werd goed uitgevoerd. Een strakke verdediging met daarin weinig scoringskansen voor The Jumpers leverde slechts 4 punten op voor de tegenstander met al 5 minuten gespeeld. Echter was het probleem bij de Lekkerlanders dat ze het netje zelf ook niet wisten te vinden. 4-4 was dan de stand na al 5 minuten te hebben gespeeld. Jumpers pakte vervolgens de leiding met 4-7 maar vanaf toen leken de Klipperstars mannen wakker geschud. 11 punten op rij werden er gemaakt en verdedigend stond het als een huis. De kwartstand was dan ook 15-7.

Het 2e kwart bleef het spelbeeld hetzelfde. Klipperstars stond verdedigend sterk en wist aanvallend steeds simpeler het net te vinden. Een aantal mooie snelle aanvallen en een paar driepunters resulteerde wederom in een flinke sprint. Er werden dit kwart maar liefst 24 punten gescoord tegen over 13 van The Jumpers. Een 39-20 ruststand was dan ook meer dan verdiend.

In de rust werd besproken dat het verschil met name te maken had met de energie die Klipperstars leverde. Voor elke bal werd er gevochten en om de wedstrijd snel in het slot te gooien was dit ook wat er moest gebeuren in de 2e helft.

Dit gebeurde ook aan het begin van het 3e kwart. Een maximale voorsprong werd bereikt van 49-25 en de wedstrijd leek gespeeld. Het leek alsof de Lekkerlanders dit ook zo voelden, want op dat moment werd de voet van het gaspedaal gehaald. Dit bleek in het verleden soms ook nog een valkuil en The Jumpers wist zich enigszins te herpakken. Aan het begin van het 4e kwart stond het 56-44 en het geloof was weer terug bij de Hagenaren. Het leek dan toch nog eventjes spannend te worden, maar al snel gooide Klipperstars toch de wedstrijd in het slot. Weer een driepunter en een normale score deden The Jumpers de das om.

De eindstand was 71-52 en door een nederlaag van de concurrent stijgt Klipperstars weer naar plek 4. De plek die de Lekkerlanders recht geeft om nacompetitie te spelen voor de titel. Dit is echter nog ver weg. Er staan in de komende weken nog een aantal belangrijke wedstrijden op het programma.

Topscorers: Timon Huisman (16 punten), Wietse Mennema (14 punten) , Gerrit-Jan den Ouden (13 punten)

Zaterdag 9 februari staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma. Dan mag Klipperstars zich gaan meten met de nummer 1 van de competitie; Almonte.