Logo hetkontakt.nl/klaroen

Oranje Fonds: ruimte in Alblasserdam voor verenigingen

  •   53 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Het Oranje Fonds nodigt alle stichtingen en verenigingen in gemeente Alblasserdam uit om mee te doen met de Oranje Fonds Collecte.

Hiermee kunnen zij niet alleen de eigen kas spekken, maar ook een groot verschil maken voor Nederlanders die in een sociaal isolement zitten of dreigen te komen. In Alblasserdam zijn twee collectegebieden beschikbaar voor de Oranje Fonds collecteweek, die van 11 tot en met 15 juni gehouden wordt. Een collectegebied claimen kan via www.oranjefonds.nl/collecte. Dit kan zolang er gebieden beschikbaar zijn of uiterlijk tot 1 april.

Deelnemende stichtingen en verenigingen mogen de helft van de opbrengst houden om aan hun eigen maatschappelijke doelstellingen te besteden. Voorwaarde is dat het geld in Nederland besteed wordt. De andere helft gaat naar sociale projecten in de provincie waar gecollecteerd is.

Zo wordt alle opbrengst lokaal besteed. Projecten die ervoor zorgen dat niemand in Nederland er alleen voor hoeft te staan. Denk bijvoorbeeld aan Voedselbanken, projecten die eenzaamheid onder ouderen tegengaan of die ervoor zorgen dat kinderen met een beperking mee kunnen doen in de maatschappij.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }