• De turners van KDO: bovenste rij: Imre, Kevin, Sam, Lucas, Mike, Niels, Jonathan. Onderste rij: Robin, Benjamin, Joshua, Jeftha, Pablo.

KDO turners beginnen hun eerste kwalificatiewedstrijd uitstekend

Algemeen 464 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De jongens van de KDO jongensselectie hebben zaterdag 19 januari negen medailles veroverd tijdens de districtswedstrijd van Zuid-Holland.

Al vroeg begonnen de jongste turners van KDO Alblasserdam. Robin van Vliet, Ruben den Hartog en Pepijn Janse turnden eerst hun wedstrijd. Al snel werd duidelijk dat de jongens in vorm waren. Hun eerste toestel, rek, turnde ze alle drie erg netjes. Alle volgende toestellen waren ook netjes. Robin liet vooral aan de jury zien dat hij een prachtige vormspanning heeft op alle toestellen en turnde zichzelf naar de 7e plaats. Ruben daarentegen verbaasde de jury met zijn lenigheid en veroverde de 6e plaats. Voor Pepijn was het zijn allereerste wedstrijd. Hij was een beetje zenuwachtig, maar daar was niets van te merken. Hij turnde alsof hij dit al jaren deed en werd zelfs knap twaalfde.

Mooie oefeningen
In de tweede ronde was het de beurt aan de iets oudere turner Nilton Cetin. Hij kwam uit in de leeftijdscategorie pupil in de 3e divisie. Hij was er meer dan klaar voor. Hij turnde in de training al hele mooie oefeningen. Zo deed hij dit ook op de wedstrijd. Oefening na oefening. Alles was in orde. Zijn prachtige rekoefening die de jury versteld stond staan, was het hoogtepunt. Hier behaalde hij de maximale punten en een bonus waardoor hij 20,65 punten behaalde. Een score die nog nooit door één van de andere turners van KDO behaald is. En alsof dat nog niet bijzonder genoeg was, turnde hij ook op sprong nog een zeer goede oefening. Zowel de aanloop, de insprong, zijn hoogte van de sprong en zijn landing waren perfect. Ook hier turnde hij een score van boven de 20 punten. Met uiteindelijk een score van 111,5 punten pakte hij het goud. Hij won met 11,5 punten van de nummer 2. Een uitmuntende prestatie.

Turntweeling
In de derde wedstrijdronde had KDO meer turners. In de 3e divisie pupil turnde de turntweeling Joshua en Jeftha Oskamp, Benjamin Venema, Pablo Labrijn en Robin Kannegieter. Jonathan Pel kwam uit in de 4e divisie jeugd. Alsof er niets veranderd is ten opzichte van vorig jaar, turnde Joshua en Jeftha zich weer naar de 1e en 2e plaats. Ongelooflijk knap omdat ze dit jaar een veel hoger niveau turnen. Jeftha had zelfs zo'n perfecte sprong dat hij 19,850 als score behaalde. Dit is maar 0,150 verwijderd van de maximale score.

Benjamin turnde zijn 2e wedstrijd bij de selectie. Hij verbeterde zich ten opzichte van de vorige wedstrijd. Waar hij de vorige wedstrijd nog 8e werd, turnde hij zich nu naar de 5e plaats. Heel goed gedaan. Ook Pablo turnde strakke oefeningen en heeft zich flink verbeterd ten opzichte van vorig jaar. Hij werd knap 9e. Robin Kannegieter turnde zijn eerste wedstrijd. Na een blessure aan zijn vinger, is ook hij weer van de partij. Voor Jonathan was het een zeer belangrijke wedstrijd. Voor hem geld het dat hij een rechtstreekse finaleplaats kan verdienen door zowel deze wedstrijd goed te turnen en de wedstrijd over 2 weken op 2 februari. Ondanks deze hoge verwachting, deed hij dit. Hij werd 3e. Dit is dus een goede hoop op een finaleplaats mits hij ook de volgende wedstrijd goed turnt.

Veel plezier
Voor de jongens in de vierde ronde gold hetzelfde als voor Jonathan. Deze jongens moesten een hoge score behalen om eventueel kans te maken op een rechtstreekse finaleplaats voor het Nederlands Kampioenschap. Lucas Kanters, Niels ver A, Mike Wander en Imre Naaktgeboren turnde in de categorie junior 1 4e divisie. Deze vier vrienden turnde een leuke wedstrijd. Ze moedigde elkaar aan, hielpen elkaar waar nodig en hadden veel plezier. Dit was aan hun af te zien. Ze turnden een hele ontspannende wedstrijd en turnde ook precies wat zij kunnen. Uiteindelijk resulteerde dit in verbluffende resultaten. Zowel het goud (Lucas), als het zilver (Niels), als het brons (Mike) was voor KDO. Imre viel net buiten de prijzen en werd 5e. De jongens hebben dus kans om door te gaan mits ze ook de volgende wedstrijd goed turnen.

Lucas, die overigens nog maar 8 weken geleden zijn arm brak, turnde mee alsof er niets gebeurd was. Hij is krap 3 weken geleden uit het gips gekomen, en turnde zichzelf nu alweer naar de 1e plaats. KDO is blij om te zien dat Lucas goed is hersteld na een turnongeluk. In deze ronde turnde ook Kevin Kiela, ook hij kwam uit in de 4e divisie Junior 2, hij turnde ook een stabiele wedstrijd en liet zien wat hij kon. Hij turnde vol overgave zichzelf naar de gedeelde 2e plaats. Sam Groenendijk kwam deze ronde uit in de 3e divisie categorie jeugd. Ook hij behaalde een podiumplaats en werd 2e. Een knappe prestatie nadat hij zijn oefeningen flink heeft opgeschroefd in moeilijkheid.

KDO heeft weer een prachtig turnweekend achter de rug en pakte in totaal 9 medailles op deze districtswedstrijd van Zuid-Holland. 3 gouden, 4 zilveren en 2 bronzen. KDO is trots op haar turners en wenst ze veel succes met de volgende wedstrijd op 2 februari die de aantal finaleplaatsen van het Nederlands Kampioenschap zal bepalen.

Op de foto: bovenste rij: Imre, Kevin, Sam, Lucas, Mike, Niels, Jonathan. Onderste rij: Robin, Benjamin, Joshua, Jeftha, Pablo.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21