• Desiree koos hout en een hippe tint voor de muren van haar nieuwe salon.
• Desiree koos hout en een hippe tint voor de muren van haar nieuwe salon. Foto: Anne Marie Hoekstra

Nieuwe zaak voor kapster Desiree

Algemeen 2.489 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Negen jaar geleden opende kapster Desiree de Vries in Alblasserdam haar eigen zaak, onder de naam van haar voorgangster. Het pand is echter verouderd. Tijd voor iets nieuws.

Desiree was 22 toen ze de zaak van bazin Cora overnam. Nu is ze toe aan een volgende stap.

Groentezaak
Haar huidige salon bevindt zich in de Kastanjelaan, op het hoekje met de Van Eesterensingel. Vanaf vrijdag 1 februari vinden de klanten Desiree en haar collega's enkele meters verderop, in een voormalige groentezaak aan de Van Eesterensingel.

Nieuwe pui
"Het viel niet mee om een nieuwe plek te vinden", vertelt Desiree. "Eerst was ik van plan om het hier te verbouwen. Maar dat ging veel kosten en de eigenaar wilde het pand niet verkopen. Toen kwam er verderop een ruimte te huur. De eigenaren hebben er een nieuwe pui, keuken en wc in gezet. Mijn man en vader doen al het andere werk zelf, met hulp van twee anderen."

Cora
De afgelopen jaren handhaafde Desiree de naam van haar vroegere werkgeefster. "Zij overleed tien jaar geleden. Het voelde destijds niet goed om mijn naam op de gevel te zetten, terwijl Cora de zaak had opgebouwd. Maar straks krijgt de salon mijn naam: Hairdesign Desiree. Cora gaat in ons hart mee. Dankzij haar was er hier een zaak en kreeg ik de kans te groeien."

Gelukkig
Desiree werkt samen met een team van zes kapsters en een leerling kapster. "Twee van de mensen uit mijn team hebben ook nog voor Cora gewerkt. Er is weinig verloop, we werken al lang samen. Wat onze salon kenmerkt? De gezelligheid en warmte." Het vak blijft haar boeien. "Je krijgt een band met klanten. En ik vind het leuk om mensen mooi te maken. Iedereen knapt ervan op en gaat gelukkig naar buiten."

Open huis
De kapster kijkt uit naar de verhuizing. "We krijgen een strak, fris pand dat uitstraalt wie we zijn. Op vrijdag 1 februari van 15.00 tot 20.00 uur houden we een feestelijk open huis met hapjes en drankjes." Hairdesign Desiree houdt drie koopavonden en is vanaf februari ook op zaterdagochtend open. Meer informatie staat op Facebook en Instagram.

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 23 uur geleden
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Eerste HSP Café - Drechtsteden op 17 mei in Papendrecht Nieuws 23 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden