Afbeelding

Internationale gasten op het Willem de Zwijger College

Algemeen 108 keer gelezen

PAPENDRECHT • Om het jaar reist een groep leerlingen van het Willem de Zwijger College uit Papenerecht met enkele begeleidende docenten naar een verre bestemming om hun wereldstage te lopen voor de stichting Global Exploration.

Interculturele uitwisseling staat hierbij centraal. In dit kader ontvingen een aantal deelnemende leerlingen en docenten van het Willem de Zwijger College gasten uit India, Nepal, Oeganda en Tanzania.

Donderdagavond 10 januari vond de eerste, best wel een beetje spannende, ontmoeting plaats tussen de gasten en de gastgezinnen. De gasten werden snel mee naar huis genomen om samen te kunnen genieten van een, in de meeste gevallen, typisch Nederlandse maaltijd.

Komende zomer
Deze zomer zullen 21 leerlingen afreizen naar Tanzania voor hun wereldstage. Behalve het voorbereiden van activiteiten tijdens de reis, het ophalen van 1800 euro sponsorgeld, het bewustzijn creëren bij anderen over uiteenlopende zaken (nature, education, health & culture), hebben zij ook het programma voor de vrijdag in elkaar gezet.

Na de verwelkoming en opening door Mariëtte de Heide (bestuurder van de  school) werden er door en voor de gasten presentaties gegeven, Oudhollandse spellen gedaan, reguliere lessen gevolgd en werd een typisch Nederlandse lunch genuttigd.

In de middag zijn de leerlingen en alle internationale gasten afgereisd naar Weert om hier de officiële opening van Global Exploration mee te maken en diverse trainingen te volgen. Het mooiste van deze bijeenkomst was dat er voor de leerlingen de gelegenheid was om de in juli begeleidende gids in Tanzania alvast alles te vragen over hun aankomende stage.

Nederland ontdekken
Zaterdag was 'gastgezinnendag'. Een stukje Nederland ontdekken. Veel verschillende activiteiten hebben plaatsgevonden: watertaxi nemen in Rotterdam, de Markthal bezoeken, kijken bij voetbalwedstrijden van familieleden, de molens van Kinderdijk bezichtigen en noem maar op. In Dordrecht zijn de gasten zelfs verrast met Mozart op het carillon terwijl zij de 275 treden van de Grote Kerk weer afdaalden. Iedereen heeft zo een prachtige en leerzame dag beleefd.

Na drie nachten logeren bij gastgezinnen van de Willem vertrokken de internationale gasten zondag richting Beekse Bergen. Ondanks en dankzij de grote verschillen is er in die paar dagen van de uitwisseling een warme band ontstaan.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 9 uur geleden
Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden