Logo hetkontakt.nl/klaroen

Waterschap Rivierenland wint bestuurdersprijs

  •   22 keer gelezen

REGIO • Waterschap Rivierenland heeft de prijs voor Best bestuurde decentrale overheid 2018 in ontvangst genomen.

Dit gebeurde tijdens de bijeenkomst 'Estafette Vernieuwing Lokaal Bestuur - de burger centraal' in Helmond. Deze jaarlijkse prijs is uitgereikt door het vakblad Binnenlands Bestuur.

Innovatie
Het vlakblad ziet de wijze waarop de dijkversterkingen zijn aangepakt als een positief voorbeeld. Binnenlands Bestuur schrijft: "Het feit dat het waterschap actief innoveert en daarbij bovendien inwoners, bedrijven en organisaties betrekt, is een belangrijke reden voor deze prijs. De gezamenlijkheid in het vormgeven van innovatieve projecten is een groot pluspunt van dit waterschap."

Waarnemend Dijkgraaf Mathieu Gremmen nam de prijs in ontvangst. Gremmen: "We zijn zeer verheugd met het ontvangen van deze prijs. Het is een mooie waardering voor het werk van het waterschap. Als waterschap staan we voor grote opgaven in een veranderende omgeving. Daar moet je als organisatie oog voor hebben en naar handelen. Een eigentijdse bestuursvorm is daarbij onontbeerlijk."

Het vakblad Binnenlands Bestuur hield de verkiezing voor de tiende keer. De titel voor beste lokale bestuurder is naar burgemeester Wobine Buijs van Oss gegaan. De beste jonge bestuurder is de Utrechtse wethouder Maarten van Ooijen.

Bert Bons
Redactiecoördinator van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Bertbons op twitter >
Elke woensdag het Klaroen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK