• Alle genomineerden.
• Alle genomineerden. Foto: Richard van Hoek

C.J.M. de Bruin-waarderingsprijs voor Heerlijkheid van Papendrecht

Algemeen 279 keer gelezen

PAPENDRECHT • Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Papendrecht is de eerste C.J.M. de Bruin-waarderingsprijs uitgereikt aan de Heerlijkheid van Papendrecht.

De Heerlijkheid werd verkozen uit zes genomineerden. Namens de natuurwinkel nam Ester Korteland de prijs, een bedrag van 2000 euro, een oorkonde en een beeldje, in ontvangst uit handen van burgemeester Aart-Jan Moerkerke.

De C.J.M. de Bruin-waarderingsprijs is door en op initiatief van de gemeenteraad van Papendrecht ingesteld en besloten op de bijzondere raadsvergadering 29 september 2016, ter gelegenheid van het afscheid van burgemeester De Bruin. De prijs is naar hem vernoemd. Tweejaarlijks wordt deze prijs uitgereikt aan een persoon, instelling of bedrijf die heeft bijgedragen aan de bevordering van de kennis over de geschiedenis en identiteit van Papendrecht. Het is tegelijkertijd zowel een prijs van waardering voor geleverde prestaties als ook een stimulering aan zowel de prijswinnaar als aan andere personen, instellingen en bedrijven om hiermee verder te gaan en zich op dit gebied te onderscheiden.

De jury wordt gevormd door een drietal personen, die benoemd zijn door het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Papendrecht, te weten de heren Erik Groeneweg, Ruud Boele en Kees de Bruin (voorzitter).

"De terechte winnaar maakt zich niet alleen zeer verdienstelijk door het uitdragen van de naam en faam van Papendrecht tot ver voorbij de gemeentegrenzen, maar men ijvert er ook reeds jaren voor om díe facetten die de winnaar zo bijzonder en specifiek Papendrechts maken, voor een breed publiek toegankelijk te maken", zo staat te lezen in het juryrapport.

"Ik was zeer vereerd en verrast door deze waardering", reageert Esther Korteland op Facebook. Ik heb hem mogen aannemen, maar ik heb deze waardering in ontvangst genomen voor heel ons team, zonder hun steun en toewijding zou de Heerlijkheid niet de standaard hebben die we nu behaald hebben. We hebben erop geproost met een Heerlijk Aaichie biertje."

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

• De uitreiking van de waarderingsprijs.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Behoorlijke schade bij woningbrand aan Anthonie van Dijckstraat in Papendrecht 112 11 uur geleden
Afbeelding
Kinderen zingen voor ouderen in zorgcentrum De Waard in Alblasserdam Nieuws 24 apr, 17:28
• Wethouder Jaco van Erk tijdens de raadsvergadering.
Portacabins aan de Lange Tiendweg in Papendrecht als inloop voor jongeren Nieuws 24 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden