Afbeelding
Foto: Aangeleverd

College Papendrecht neemt afstand van Nashville-verklaring

Algemeen 645 keer gelezen

PAPENDRECHT • Het college van Papendrecht neemt afstand van de veelbesproken Nashville-verklaring. Het hijsen van de regenboogvlag om dit te onderstrepen, daarvan zijn burgemeester en wethouders desondanks geen voorstander.

Met deze verklaring reageert het college op vragen die gesteld werden in de commissie ABZ over de Nashville-verklaring.

'Het college van Papendrecht spreekt zich uit tegen elke vorm van discriminatie en neemt daarmee afstand van de Nashville-verklaring', stellen burgemeester en wethouders. 'Bij binnenkomst in het gemeentehuis vinden wij de tekst van Artikel 1 van de grondwet: 'Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.' Wij onderschrijven dit artikel vanzelfsprekend ten volle. Iedere inwoner van Papendrecht telt even veel mee, ongeacht geloof, afkomst of geaardheid.

Regenboogvlag
Daarnaast vindt het college het, vanuit het oogpunt vrije meningsuiting, niet aan hem om anderen op te leggen hoe om te gaan met verklaringen van derden. 'Het advies van het college is daarom om te handelen vanuit eigenstandigheid en niet vanuit incidenten. Wij zijn dan ook geen voorstander van het hijsen van de regenboogvlag naar aanleiding van de Nashville-verklaring op zich. Het is in onze ogen krachtiger om jaarlijks op coming out dag, 11 oktober, de regenboogvlag te hijsen. Hiertoe zal een raadsvoorstel worden opgesteld.'

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 14 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden